Сиров'ялена ковбаса
- Яловичина (вирізка) 1 кг
- Сіль 50 г
- Коріандр 1 ст.л.
- Перець чорний 2 ч.л.
- Цукор 1 ч.л.
- Сода 2 г
- Перець червоний пекучий (гіркий мелений)
- Оцет (яблучний)
- Сало (солоне) 200 г
М'ясо нарізати на смужки в 1-2 сантиметри.
Приготувати засолювальну суміш.
Коріандр попередньо підсмажити і перемолоти у кавомолці.
Додати сіль, цукор, мелений чорний перець, червоний гострий перець (на кінчику ножа) і соду.
Нарізані шматки м'яса з усіх сторін обприскати яблучним оцтом і гарно натерти приготовленими засолювальними спеціями.
Натерте сумішшю м'ясо щільно укласти у будь-яку нержавіючу ємність, зверху покласти гніт і помістити у холодильник на 12 годин.
При засолюванні сильно виділяється сік, зливати його не потрібно.
Через 6 годин м'ясо перевернути у розсолі, знову утрамбувати і поставити гніт.
Через 12 годин зробити слабкий оцтовий розчин (на 1 літр води 2 столові ложки яблучного оцту).
Занурити промариноване м'ясо у розведений оцет на 5 хвилин, ретельно у ньому полоскати і потім міцно віджати.
Можна м'ясо вивісити у добре провітрюване місце.
Через 4-5 днів буде готове в'ялене м'ясо.
Мариноване м'ясо змолоти на м'ясорубці.
Сало порізати дуже дрібно.
Змішати з фаршем.
Будь-яку рогожу обгорнути у декілька шарів харчовою плівкою і сформувати ковбаски.
Викласти готові ковбаски на грати і поставити на підвіконня (де сильніші потоки повітря). Ковбаса буде готова через 5 днів.
Быстрые рецепты блюд! Вкусно - рецепти.
Крем для торта: крем для торта из йогурта.
Салат с Курицей и ананасами слоеныйКлассические и оригинальные рецепты салатов с пошаговыми фото
www.recepti.biz.uaУзнай рецепт простых в приготовлении и невероятно вкусных закусок
Немецкие кухни - немецкая кухня рецепты с фото. Готовим со вкусом.
Приготовление блюд из яиц рецептыКоктейли и домашнее приготовление вин
Осетинские пироги на заказ - рецепт торт наполеон.