Паштет із курячої печінки
- Печінка куряча 500 г
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Яйце куряче 2 шт.
- Вершки 80 мл
- Масло вершкове 3 ст.л.
- Сіль
- Перець чорний (горошком) 5 шт.
- Лист лавровий 4 шт.
У каструлі із товстим дном відварити промиту курячу печінку разом із порізаними шматочками морквою та цибулею, перцем горошком і лавровим листком. Тушкувати 30-40 хвилин (у скороварці-мультиварці на режимі "яловичина").
Дати трохи охолонути. Вийняти перець і лавровий лист. Збити блендером.
Потім по одному додати яйця, потім вершки, розм'якшене масло, посолити. Перемішати.
Коли маса стане однорідною і по консистенції як сметана - вилити її у форму, попередньо змащену вершковим маслом. Форму найкраще брати керамічну.
Змастити зверху сметаною. Можна додати копчений сир (грам 200), тертий (шматочки плавленого сиру з грибами).
Поставити у духовку на 40 хвилин, температура 180 градусів.
Остудити і розкласти у баночки або контейнери.
Частину можна прибрати у морозилку, розморожувати потім переставивши у звичайну камеру на ніч.
Рыбные салаты рецептыКак приготовить вкусный летний салат? Рецепты, фото, инструкции на сайте
Салат из свеклы рецепт здесь