Овочі під турецьким соусом

ЗАКУСКИ
630 Овочі під турецьким соусом
Фото - Овочі під турецьким соусом
інгредієнти:
  • Цибуля порей 3 шт.
  • Кабачок 1 шт.
  • Морква 200 г
  • Часник 2 зуб.
  • Олія оливкова 2 ст.л.
  • Жовток яєчний 2 шт.
  • Сік лимона 2 шт.
  • Цукор 2 ч.л.
  • Сіль

Порей промити. Кабачок очистити від шкірки і насіння, нарізати уздовж навпіл. Моркву почистити. Тонко нарізати порей, кабачок і моркву в блендері або кухонному комбайні за допомогою насадки для нарізки.

У каструлю влити 2 склянки води, додати 1 ч. л. солі, довести до кипіння. Покласти моркву, дати знову закипіти і готувати 2 хв. Додати кабачок і порей, продовжувати готувати все разом ще 2 хв. Зняти з вогню, відкинути на дуршлак.

Овочі обсушити, скласти в миску, додати 1 ч. л. цукру і оливкову олію, перемішати.

Розігріти велику пательню, викласти на неї овочі. Додати очищені і роздавлені площиною ножа зубчики часнику. Готувати, обережно помішуючи, доки не карамелізується цукор. Перекласти овочі шумівкою на тарілку (часник видалити).

Для соусу помістити в блендер жовтки, лимонний сік і цукор, що залишився, збити протягом хвилини, поступово підвищуючи швидкість збивання від мінімальної до середньої. Продовжуючи збивати, влити по ложці гарячої рідини від варіння. Якщо соус виходить дуже рідким, можна прогріти його, обережно помішуючи, протягом 5-6 секунд на несильному вогні. Приправити соус сіллю. Полити овочі соусом і подати, як закуску або як гарнір до м'яса або морепродуктів.

Вкусные рецепты - рецепти. Невероятно вкусные рецепты блюд.

Здеськекси з сиром

Рецепт кофе гляссеИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки. Кулинарные рецепты

Рецепты супов и бульонов с фото - рецепт борщ с буряком.

салат Курица чернослив грибы

Немецкая кухня рецепты с фотоИнформация о немецких догах. Немецкие пластиковые окна

Рецепты вкуснейших десертов: простые рецепты десертов без выпечки с фото. Рецепты Проще Простого.

Невероятно вкусные рецепты блюд - чанахи рецепт.