Kofta (Кофта) - індійські овочеві фрикадельки
- Овочі (Будь-які свіжі, або варені овочі) - 1 скл.
- Спеції (Чорний перець, куркума, "перець Чилі" та (або) будь-який набір спецій, на смак.)
- Борошно (Звичайне біле, або горохове борошно) - 1 / 2 скл.
- Сіль - 1 ч. л.
- Соєвий соус - 1 ч. л.
- Томатний соус (Можна приготувати самому, або купити магазинний)
- Зелень (Дрібно порубана зелень петрушки, або будь-яка інша, на смак.) - 1 ст. л.
Отже, для початку нам необхідно змішати різні овочі. Це можна зробити дрібно порізавши їх ножем, натерши на тертці, або подрібнивши в блендері. Або, овочі можна попередньо відварити до м´якості і розтовкти.
Овочі можна використовувати будь-які, але особливо смачна Кофта виходить з кольорової, або будь-який інший капусти. Хоча, все це на любителя. Деяким, наприклад, найбільше подобається Кофта з звичайної картоплі, а деякі гурмани віддають перевагу суміш з якомога більшої кількості овочів. .
Я змолов овочі в блендері і в мене вийшла така ось "Кеся-мі".
Тепер потрібно додати сіль, соєвий соус, зелень і спеції. Також можна додати трохи соку лимона. Мені подобається погостріше, тому я додав ще й соус "Чилі", але це звичайно на любителя.
Тепер необхідно додати борошно й замісити тісто. У інгредієнтах я вказав пів склянки борошна, але насправді це дуже і дуже приблизно, тому що кол-во борошна залежить від виду використовуваних овочів.
Замісити тісто таке, щоб воно було не дуже густим, але достатнім, щоб скачати з нього кульки.
Ось таке от у нас вийшло красиве і незвичайне тісто.
Скачайте з нього невеликі, розміром з волоський горіх, кульки. При бажанні, їх можна обваляти в борошні, але це не обов´язково.
Смажте кульки в рослинному маслі, на невеликому вогні, до золотисто-коричневого кольору. Смажити потрібно хвилин 20, але це залежить від розміру кульок.
Промокніть кульки серветкою і подавайте до столу.
Будьте щасливі і здорові!.
Смачного!.
Остаeтся додати, що в Індії кофту подають у гарячому томатному соусі, який ви можете приготувати з будь-якого рецепту. Або можна купити готовий томатний соус, покип´ятити його разом з кульками одну хвилину і подавати до столу. Що стосується особисто мене, то я віддаю перевагу кофту без томатного соусу. Вони смачні самі по собі, хоча, звичайно, будь-який соус (не лише томатний) може дуже урізноманітнити і збагатити їхній смак.
www.recepti.biz.ua Рецепти на кожен день
http://recepti.biz.ua рецепты диетического питания для детей
Рецепты печенья на любой вкус - ржаная закваска рецепт.
Готовим со вкусом: новые рецепты салатов с фотографиями. Новые салаты.
Рецепты салат с консервированным лососемпошаговый с фото. Салаты рецепты фото.
Кулинарные рецепты от Tramontina - рецепт пампушек с фото. Мультиварка Philips.