Ароматні кислі борщі з грибами
- Інгредієнти:
- Свиняча рулька (копчена) - 500г ;
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- Морква - 1 шт.;
- Селера - 1 стебло ;
- Квашена капуста - 300г ;
- Гриби (нарізані сухі) - пригорща ;
- Томатна паста - 1 ст.л. ;
- Картопля (дрібними кубиками) - 1 шт. ;
- Цибуля ріпчаста (кубиками) - 1 шт. ;
- Пісне масло - 1-2 ст.л. ;
- Борошно - 1 ст.л. ;
- Насіння кмину - 0.5-1 ч.л. ;
- Лавровий лист, чорний перець (мелений) - за смаком.;
Рульку. укласти в каструлю, залити 2 - 2. 25 літрами води, довести до кипіння. Додати. овочі. , накрити, зменшити вогонь до мінімуму. Варити приблизно 2 години. Гриби. замочити в гарячій воді і дати настоятися пів години. Воду відцідити і зберегти, гриби порубати не дуже дрібно. Через пів години після початку варіння бульйону укласти капусту в іншу каструлю, додати гриби, рідину, в якій вони мочилися і томатну пасту. Додати води якщо рідина не доходить до верху капусти. Довести до кипіння, накрити і тушити, на маленькому вогні до м´якості - десь годину. З бульйону вийняти рульку і овочі. Рульку відкласти, а овочі викинути. З рульки зняти м´ясо, нарізати його невеликими шматками і покласти в бульйон. На сковорідці, на середньому вогні, нагріти пісне масло і спасерувати цибулю до золотистого кольору. додати борошно, добре перемішати і продовжити пасерування протягом пари хвилин. Додати цибулю і картоплю до бульйону, злегка посолити, додати лавровий лист, кмин, накрити і варити на маленькому вогні протягом півгодини. Додати. капусту. , перемішати і продовжити варіння ще 15 - 20 хвилин. Поперчити, посолити. Подавати зі сметаною і житнім хлібом.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter