Паелья із морепродуктами
- Pис 400 г
- Креветки великі 12 шт.
- Альмехи 12 шт.
- Мідії (свіжі) 8 шт.
- Кільця кальмара 200 г
- Бульйон рибний 1 л
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 1 зуб.
- Помідор 2 шт.
- Перець зелений 0.5 шт.
- Перець червоний 0.5 шт.
- Горошок зелений 0.5 скл.
- Лавровий лист 1 шт.
- Вино біле 50 мл
- Шафран
- Перець червоний солодкий 1 ч.л.
- Олія оливкова
- Сіль
Рис. Для паельї краще брати кругленьких сортів і замочувати не потрібно.
Креветки. Повинні бути свіжі і не чищені. Можна замінити мороженими, перед приготуванням попередньо розморозити і обсушити.
Альмехи. Повинні бути свіжими.
Бульйон. Налити в каструлю 1 літр води або трохи більше і поставити на вогонь, коли вода закипить покласти цибулину, лавровий лист, креветки, рибу і сіль.
Варити хвилин 20, доки вариться, потрібно знімати накип. Потім зняти з вогню і процідити через дрібне ситечко. Потім очистити креветки від шкірки і рибу від кісточок і покласти всe назад у бульйон. Потім змолоти всe міксером, для того, щоб бульйон вийшов більш густим. Готовий бульйон зберігати гарячим.
Очистити і нарізати дрібно цибулю і часник, помити і нарізати кубиками червоний і зелeний перець, очистити від шкірки помідори і натерти на крупній тeртці, очистити і помити мідії, альмехи покласти в посудину і залити холодною водою з дрібкою солі, щоб вона їх покривала, це для того, щоб з них вийшов пісок, залишити так на півгодини, можна більше.
Поставити сковороду на вогонь і налити оливкової олії, коли олія нагріється покласти у сковороду креветки трохи підсолені і обсмажити їх із двох сторін, коли вони будуть готові, вийняти зі сковорідки і зберігати гарячими.
Потім покласти у сковорідку мідії, залити вином, трохи посолити і накрити кришкою, коли мідії відкриються вийняти їх зі сковорідки (якщо якась не відкриється, її потрібно викинути).
Потім покласти у сковороду цибулю і часник, трохи обсмажити і потім додати перець, горошок і лавровий лист, всe тушкувати, доки не стане м'яким, і потім додати кільця кальмара і пару хвилин обсмажити, потім залити тeртими помідорами і посолити.
Коли частина води від помідорів випарується, додати рис і обсмажити його пару хвилин, помішуючи, потім викласти альмехи, залити бульйоном і додати шафран, мелений червоний солодкий перець.
Залишити варити хвилин 8-10, і перш ніж бульйон повністю вбереться прибрати з вогню, викласти мідії, креветки і накрити сковороду алюмінієвим папером або кришкою, і залишити доходити рис до готовності.
Закупка рецепты: рецепти.
Кулинарные рецепты от Tramontina: рогалики рецепты с фото. Рецепты быстрой и вкусной диеты.
Рецепты блюд из рыбыСтатьи о рыбах. Рецепты блюд. Рецепты всевозможных диет
Рецепты блюд новогодней кухни www.recepti.biz.ua
recepti.biz Торт В Мультиварке Рецепты С Фото. Авторские рецепты
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter