Паелья із морепродуктами

ДРУГІ СТРАВИ
620 Паелья із морепродуктами
Фото - Паелья із морепродуктами
інгредієнти:
  • Pис 400 г
  • Креветки великі 12 шт.
  • Альмехи 12 шт.
  • Мідії (свіжі) 8 шт.
  • Кільця кальмара 200 г
  • Бульйон рибний 1 л
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Помідор 2 шт.
  • Перець зелений 0.5 шт.
  • Перець червоний 0.5 шт.
  • Горошок зелений 0.5 скл.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Вино біле 50 мл
  • Шафран
  • Перець червоний солодкий 1 ч.л.
  • Олія оливкова
  • Сіль

Рис. Для паельї краще брати кругленьких сортів і замочувати не потрібно.

Креветки. Повинні бути свіжі і не чищені. Можна замінити мороженими, перед приготуванням попередньо розморозити і обсушити.

Альмехи. Повинні бути свіжими.

Бульйон.  Налити в каструлю 1 літр води або трохи більше і поставити на вогонь, коли вода закипить покласти цибулину, лавровий лист, креветки, рибу і сіль.

Варити хвилин 20, доки вариться, потрібно знімати накип. Потім зняти з вогню і процідити через дрібне ситечко. Потім очистити креветки від шкірки і рибу від кісточок і покласти всe назад у бульйон. Потім змолоти всe міксером, для того, щоб бульйон вийшов більш густим. Готовий бульйон зберігати гарячим.

Очистити і нарізати дрібно цибулю і часник, помити і нарізати кубиками червоний і зелeний перець, очистити від шкірки помідори і натерти на крупній тeртці, очистити і помити мідії, альмехи покласти в посудину і залити холодною водою з дрібкою солі, щоб вона їх покривала, це для того, щоб з них вийшов пісок, залишити так на півгодини, можна більше.

Поставити сковороду на вогонь і налити оливкової олії, коли олія нагріється покласти у сковороду креветки трохи підсолені і обсмажити їх із двох сторін, коли вони будуть готові, вийняти зі сковорідки і зберігати гарячими.

Потім покласти у сковорідку мідії, залити вином, трохи посолити і накрити кришкою, коли мідії відкриються вийняти їх зі сковорідки (якщо якась не відкриється, її потрібно викинути).

Потім покласти у сковороду цибулю і часник, трохи обсмажити і потім додати перець, горошок і лавровий лист, всe тушкувати, доки не стане м'яким, і потім додати кільця кальмара і пару хвилин обсмажити, потім залити тeртими помідорами і посолити.

Коли частина води від помідорів випарується, додати рис і обсмажити його пару хвилин, помішуючи, потім викласти альмехи, залити бульйоном і додати шафран, мелений червоний солодкий перець.

Залишити варити хвилин 8-10, і перш ніж бульйон повністю вбереться прибрати з вогню, викласти мідії, креветки і накрити сковороду алюмінієвим папером або кришкою, і залишити доходити рис до готовності.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Закупка рецепты: рецепти.

Кулинарные рецепты от Tramontina: рогалики рецепты с фото. Рецепты быстрой и вкусной диеты.

Рецепты блюд из рыбыСтатьи о рыбах. Рецепты блюд. Рецепты всевозможных диет

Рецепты блюд новогодней кухни www.recepti.biz.ua

recepti.biz Торт В Мультиварке Рецепты С Фото. Авторские рецепты

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter