Курка у шампанському
- Курка 1.5 кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло вершкове 100 г
- Шампанське 1 упак.
- Печериці (свіжі) 250 г
- Лимон 1 шт.
- Борошно 3 ст.л.
- Жовток яєчний 3 шт.
- Сметана 3 ст.л.
- Сіль
- Перець
- Зелень
Очистити цибулю і цілком опустити у каструлю із розігрітим маслом (50 г), обсмажити. Покласти туди курку, обсмажити з усіх боків і залити шампанським (2/3 пляшки). Посолити, поперчити, накрити кришкою і тушкувати 1,5 години (час від часу перевертаючи курку). Вийняти курочку з бульйону, викласти на заздалегідь розігріту тарілку, накрити фольгою і поставити у духовку тeплу (щоб курочка не охолола відразу). Приготувати соус. Гриби помити, нарізати, полити соком лимона і обсмажити у половині вершкового масла протягом 10 хвилин. У невеликій каструлі розігріти 50 г масла, додати борошно, обсмажити 1-2 хв. Розчинити курячим бульйоном і перемішати. Яєчні жовтки змішати зі сметаною, розбавити залишеним шампанським, влити цю суміш у соус, додати гриби і тримати соус на слабкому вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Можна курку цілком покласти на тарілку (викладену листям салату), прикрасити зеленню, часточками лимона або помідорами, а соус подати окремо. А можна курку порізати на порційні шматки, викласти їх на розігріту тарілку, залити соусом і присипати рубаною зеленню.
Рецептирецепти
Кулинарные рецепты от Tramontina: рецепт торта вишиванка.
www.recepti.biz.uaСборник рецептов салатов, супов, бутербродов, закусок, вторых блюд и др
Рецепты блюд из рыбыКулинарные рецепты. Рецепты блюд. Рецепты любимых блюд
Подбор интернета в квартиру: колбаса домашняя без кишок. Черева для колбасок.
Итальянская коллекция - рецепты индийской кухни.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter