Курка у шампанському

ДРУГІ СТРАВИ
802 Курка у шампанському
Фото - Курка у шампанському
інгредієнти:
  • Курка 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло вершкове 100 г
  • Шампанське 1 упак.
  • Печериці (свіжі) 250 г
  • Лимон 1 шт.
  • Борошно 3 ст.л.
  • Жовток яєчний 3 шт.
  • Сметана 3 ст.л.
  • Сіль
  • Перець
  • Зелень

Очистити цибулю і цілком опустити у каструлю із розігрітим маслом (50 г), обсмажити. Покласти туди курку, обсмажити з усіх боків і залити шампанським (2/3 пляшки). Посолити, поперчити, накрити кришкою і тушкувати 1,5 години (час від часу перевертаючи курку). Вийняти курочку з бульйону, викласти на заздалегідь розігріту тарілку, накрити фольгою і поставити у духовку тeплу (щоб курочка не охолола відразу). Приготувати соус. Гриби помити, нарізати, полити соком лимона і обсмажити у половині вершкового масла протягом 10 хвилин. У невеликій каструлі розігріти 50 г масла, додати борошно, обсмажити 1-2 хв. Розчинити курячим бульйоном і перемішати. Яєчні жовтки змішати зі сметаною, розбавити залишеним шампанським, влити цю суміш у соус, додати гриби і тримати соус на слабкому вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Можна курку цілком покласти на тарілку (викладену листям салату), прикрасити зеленню, часточками лимона або помідорами, а соус подати окремо. А можна курку порізати на порційні шматки, викласти їх на розігріту тарілку, залити соусом і присипати рубаною зеленню.

Рецептирецепти

Кулинарные рецепты от Tramontina: рецепт торта вишиванка.

www.recepti.biz.uaСборник рецептов салатов, супов, бутербродов, закусок, вторых блюд и др

Рецепты блюд из рыбыКулинарные рецепты. Рецепты блюд. Рецепты любимых блюд

Подбор интернета в квартиру: колбаса домашняя без кишок. Черева для колбасок.

рецепты салат из редьки

Итальянская коллекция - рецепты индийской кухни.