Пряна овочева лазанья з гарбузом
- Лазанья 9 шт.
- Гарбуз 300 г
- Овочі (заморожені, кабачки, перець морква, баклажани) 400 г
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Часник 4 зуб.
- Масло вершкове 20 г
- Борошно 2 ст.л.
- Молоко 400 г
- Пармезан 200 г
- Горіх мускатний (тертий)
- Чебрець (сушений) 2 ч.л.
- Базилік (сушений) 1 ч.л.
- Фарш (м´ясний) 500 г
- Томати у власному соку 680 г
- Паста томатна 1 ст.л.
- Олія оливкова
- Сіль
- Перець
Ріпчасту цибулю і часник нарізати дрібними кубиками й обсмажити в оливковій олії.
Додати заморожені овочі і гарбуз, порізані кубиками. Приправити чебрецем і базиліком, посолити і поперчити за смаком. Тушкувати на середньому вогні близько 15 хвилин.
У вершковому маслі спасерувати борошно.
Влити молоко і, помішуючи, довести до кипіння. Варити 5 хвилин.
Пармезан подрібнити блендером.
У молоко додати половину пармезану, поперчити і приправити мускатним горіхом. Все ретельно перемішати.
У форму для запікання налити небагато соусу бешамель. Викласти шар пластин лазаньї, потім тушковані овочі і соус, накрити пластинами лазаньї, знову овочі і соус. Так чергувати, доки вистачить соусу і овочів. Останній шар - пластини лазаньї, соус, зверху посипати пармезаном.
Запікати в духовці при 200°С або в мікрохвильовій печі в режимі «НВЧ + гриль» 40 хвилин.
Соус: ріпчасту цибулю і часник нарізати дрібними кубиками й обсмажити в оливковій олії. Додати фарш, посолити і поперчити за смаком. Консервовані томати відкинути на дуршлак, зібравши сік. Протерти томати через сито, змішати з соком, томатною пастою і чебрецем. Додати до м'яса і ретельно перемішати. Тушкувати на середньому вогні до готовності, доки рідина не увариться майже повністю.
ЗдесьКулинарные рецепты
Можно ли пить молоко - крем из сгущенного молока. Консервное оборудование, Б4-КЗК.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter