Запечений пряний окіст
- Окіст (свинячий) 3 кг
- Цибуля ріпчаста (маринована) 10 шт.
- Часник 8 зуб.
- Соєвий соус 4 ст.л.
- Шавлія 1 пуч.
- Кмин 1 пуч.
- Зира
- Сіль (морська) 1 скл.
- Цукор коричневий 0.5 скл.
- Ялівець (ягоди) 1 ст.л.
- Лавровий лист 5 шт.
- Перець чорний (горошком) 2 ст.л.
- Перець духмяний (горошком) 2 ст.л.
- Розмарин 1 ст.л.
- Майоран 1 ст.л.
Для розсолу закип'ятити 3 л води із сіллю, цукром, травами і спеціями. Дати повністю охолонути. Перелити у велику ємність, долити ще 4 л кип'яченої води, перемішати.
Зрізати з окосту шкіру, залишивши шар сала товщиною 1,5 см.
Окіст помістити у розсіл на 12 годин, потім перевернути і солити ще 12 годин. Увесь цей час тримати його у холодильнику.
Зробити глибокі надрізи в окості і начинити його маринованою цибулею та зубчиками часнику.
Полити окіст соєвим соусом, загорнути у декілька шарів фольги і запікати у духовці із розрахунку 20 хвилин на 0,5 кг м'яса плюс 20 хвилин на увесь шматок.
Потім розвернути окіст, злити сік, що виділився у сотейник і випарувати наполовину, додавши листя кмину, шавлії і зиру.
При подачі полити м'ясо соусом.
Простые рецепты блюд: рецепт свиной рульки от юлии высоцкой.
Рецепты эксклюзивных тортов без выпечки. Торты без выпечки рецепты.
Рецепт Холодные закуски вкусно и просто тут
Кулинарные рецепты c фотографиями кулинария домашняя кухня здесь
recepti.biz.ua медовик торт рецепт
Рецепты салатов морепродукты здесь