Закуска "Королівська"
- Креветки (королівські) 16 шт.
- Вершки (20%) 150 мл
- Часник 2 зуб.
- Олія рослинна 2 ст.л.
- Спеції (сіль, перець)
- Коньяк 50 мл
- Петрушка
- Лимон
Розморожені креветки промити, воду злити, почистити, залишивши голови, можна і не чистити. Промокнути серветкою.
У товстостінній посудині нагріти олію, додати подрібнений часник і смажити секунд 30, не зарум’янюючи.
Після появи характерного запаху часнику викласти креветки і смажити секунд 15 з кожної сторони, не довше.
Влити коньяк і відразу ж вершки, вони повинні майже покрити креветки. Додати вогонь, дати закипіти.
Зменшити вогонь і уварити соус до кремової консистенції, але не занадто густо.
Через 3-5 хвилин вимкнути вогонь.
Нарізати на дрібні частини 2 скибочки лимона, додати до креветок, перемішати.
Подавати одразу ж, посипавши петрушкою.
Консервация овощей здесь
Рецепт сирника з макомИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки