Яловичина «Копчена» у журавлиному соусі
- Яловичина 400 г
- Приправа (базилік, орегано, майоран)
- Сіль
- Сік лимона
- Журавлина 4 ст.л.
- Гірчиця 1 ч.л.
- Вино червоне сухе 3 ст.л.
- Мед 2 ч.л.
- Часник 4 зуб.
- Перець чорний духмяний (горошком) 2 шт.
- Гвоздика 2 шт.
- Петрушка 0.5 пуч.
- Перець (суміш перців)
- Гірчиця у зернах 0.5 ч.л.
Шматок яловичини натерти сіллю, перцем, травами, скропити лимонним соком і прибрати на добу в холодильник.
Журавлину розтовкти і протерти через сито.
Перець горошком і гвоздику потовкти у ступці.
У журавлине пюре додати вино (можна замінити на яблучний або винний оцет - 1-1,5 ч. л.), гірчиці, сіль, вичавлений часник, перець і гвоздику, а також трохи суміші різних перців, все перемішати.
Сковороду дуже сильно розігріти з крапелькою олії. Викласти шматок яловичини і притиснути лопаткою, обсмажити по півхвилини на сильному вогні з усіх сторін.
У м'ясі зробити надрізи, але не до кінця.
Обмазати м'ясо у соусі, добре промазати у розрізах.
Великий аркуш пергаментного паперу для випічки суцільно змастити олією.
На край покласти шматок м'яса, у розрізи, не шкодуючи, вкласти петрушку стеблинками.
Закрутити м'ясо рулетом у папір, щільно притискуючи.
Із боків туго скрутити як цукерочку, кінці підняти догори і закріпити звичайними скрепками.
Загортати краще щільніше і побільше шарів, і загнуши краї догори, як-небудь їх закріпити, щоб не розгорнулися. Потрібно для того, щоб сік не витікав і м'ясо готувалося у власному соку.
Поставити «цукерочку» у духовку на 50-60 хвилин при 180 градусах.
Дати постояти хвилин 10-15, розгорнути, нарізати і подати з гарніром, як гаряче, можна і в холодному, як закуску.
Журавлиний соус можна подати окремо. У сотейнику довести до кипіння, зняти з вогню і полити приготовлене м'ясо або подати окремо для будь-яких інших закусок.
Рецепты праздничных тортов - торт на день народження.
www.recepti.biz.ua новогодние салаты рецепты с фото
Мюзикл Баллада о маленьком сердце - рецепты с мидиями с фото.