Якіторі
- Філе куряче 600 г
- Цукор-пісок 50 г
- Соус соєвий 200 г
- Імбир (тертий) 1 ч.л.
- Часник 2 зуб.
- Олія кунжутна 1 ч.л.
- Перець червоний 0.15 ч.л.
- Вино біле напівсолодке 120 мл
- Кунжут
- Цибуля зелена
Нарізати філе шматочками зі стороною 3 см.
Подрібнити часник, натерти імбир.
Влити у сотейник соєвий соус, вино, кунжутну олію, всипати цукор, червоний перець, додати часник та імбир. Довести до кипіння і кип'ятити на слабкому вогні близько 10-15 хвилин - соус повинен густіти. Як варіант - додати до холодних інгредієнтів додатково 1 ст. л. борошна. Тоді суміш загусне через хвилину. При варінні помішувати.
Нанизати шматочки курки на палички, змастити соусом і смажити, можна додати зелену цибулю.
Соус розділити на 2 частини - для змащування при запіканні і для подачі. Змастити пензликом із соусом заготовки з одного боку.
Розігріти сковороду-гриль або скористатися духовкою із гратами для запікання. Змастити гриль. Обсмажувати починати із маринадного боку, трохи притискаючи шашлички при смаженні. Змастити другу сторону соусом. Перевернути. Смажити по 5-7 хвилин.
Покласти на тарілку, змастити залишеним в іншій чашці соусом, посипати кунжутом.
Рецепт приготовления Киевского торта www.recepti.biz.ua
http://recepti.biz.ua рецепты начинок пиццы
Рецепты салатов быстро и вкусно тут