Свинячий карбонат гарячого копчення
- Карбонат свинячий
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Цибуля ріпчаста
- Лист лавровий
Карбонат свинини надрізати до кістки на порційні шматочки шириною 2,5-3 см.
У середині надрізи і по всій поверхні посолити, додати мелений перець, лавровий лист і нарізану півкільцями ріпчасту цибулю.
Обгорнути карбонат харчовою плівкою і дати постояти - просочитися не менше 1 години.
Приготувати опору (підставку) під «шарабанницю». Це може бути все що завгодно (цеглини, мангал, виїмка у грунті). Розвести вогонь під місцем установки шарабана.
На дно ящика укласти вільхові або осикові гілочки.
На грати покласти у 2-3 шари алюмінієвої фольги. На фольгу укласти підготовлений продукт. Щоб у процесі не витікав вниз сік - по всьому периметру сформувати із фольги бортик висотою 2,5-3 см.
Щільно закрити ящик кришкою і поставити на опори у вогонь.
Вогонь спочатку повинен бути досить сильний, щоб швидко розігріти ящик, включаючи його кришку.
Через деякий час, з-під кришки стане пробиватися димок - процес пішов. Тест на жар: крапля води, що потрапила на кришку зверху, повинна шипіти і скакати по кришці, як на розігрітій прасці.
Середній жар підтримується для м'яса 1-1,5 години, для риби 40 хвилин.
Коли час вийшов, зняти ящик із вогню. Вийняти готовий продукт і подати до столу.
ТутИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки
http://recepti.biz.ua рецепт торта из творога без выпечки жилейные