Свиняча "книжка" із яблуками
- Свинина 1 кг
- Яблуко 5 шт.
- Лимон 1 шт.
- Мед 2 ст.л.
- Кмин сушений 1 ч.л.
- Часник 5 зуб.
- Сіль
Свинину помити, обсушити і нарізати шматочками товщиною близько 1 см, не дорізаючи трохи до низу шматка. Вийдуть своєрідні "сторінки" книжки.
3 яблука натерти на дрібній тертці або у блендері і змішати яблучну масу із соком лимона.
Свинину покласти у глибоку миску і ретельно обмазати яблучним маринадом, обов'язково промазуючи всі вирізи між скибочками. Накрити миску плівкою і поставити на ніч у холодильник.
Перед запіканням нагріти духовку до 190 градусів, свинину посолити і перекласти у форму для запікання.
Із решти двох яблук вирізати серцевину, нарізати їх кружечками і вкласти між скибочками книжки, чергуючи скибочку м'яса - кільце яблука.
Часник розчавити і змішати із кмином і медом.
Масою обмазати м'ясо, облити свинину маринадом, що залишився, на дно форми налити трохи води.
Зверху м'яса покласти фольгу, не завертаючи у неї м'ясо (просто як екран, щоб мед не пригорів). Запікати близько 90 хвилин, через 1 годину фольгу із м'яса зняти і закінчити запікання уже без неї.
recepti.biz.uaРецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы. Кулинарные рецепты
Салат кучками с чипсами и гранатомСборник рецептов салатов, супов, бутербродов, закусок, вторых блюд и др
Готовим со вкусом: рецепты диетические.
Кулинарные рецепты от Tramontina - рецепт лаваш на гриле. Рецепты выпечки на любой вкус.
Кулинарные рецепты от Tramontina: пошаговые кулинарные рецепты с фотографиями.
ЗдесьРастительные и животные масла, жир, майонез, семена и пр