Шаурма
- Лаваш 1 шт.
- Ковбаса 300 г
- Сир твердий
- Салат 3 шт.
- Огірок 1 шт.
- Помідор 1 шт.
- Зелень
- Сіль
- Майонез
- Кетчуп
Лаваш необхідно використовувати лише свіжий, тому що вже на наступний день згорнути шаурму не вийде - лаваш буде ламатися і рватися і в результаті все виповзе, можна купити лаваш і відразу ж заморозити, згорнувши в трубочку, для однієї порції знадобиться 1 лист лавашу.
При приготуванні шаурми помідор нарізати тонкими скибочками і огірок, можна взяти солоний огірок. Якщо кетчуп і майонез густі, то треба постаратися не додавати їх занадто багато.
Лист лаваша змастити майонезом, щоб не рвався, зверху покласти дрібно порізану ковбасу (посипати нашаткованою зеленню). На ковбасу викласти шматочки помідора й огірка. На закінчення полити кетчупом і акуратно, але щільно згорнути шаурму, після чого покласти у пакетик.
Можна використовувати такі добавки до шаурми.
1. На 1 ст. ложку пасти tehina (паста із насіння кунжуту) - сік 1-го лимона, гарно всe збити. Дуже дрібно нарізати зелeну цибулю, петрушку, трохи кінзи, гострий Затар, зелeний гострий перець, перемішати з отриманим соусом, посолити і додати за смаком зовсім трохи часнику.
2. М'якоть огірків (шкурки зрізати) дрібно нарізати кубиками, порубати м'яту і часник, всe перемішати і залити густим кислим молоком, посолити.
3. Смачна у шаурмі маринована цибуля.
4. Можна майонез.
Консервация овощейконсервация овощей
Салат коктейль рецепты с фотоКулинарные рецепты. Мясных, фруктовых и экзотических салатов
Салат из печени рецепт recepti.biz.ua
Рецепты, кулинарный сайт международных блюд, коктейли, блины, окрошка.
Рецепт салата мимоза с фотоРецепты и советы. Иллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки