Шашлик із димком
- М´ясо (свинина) 2 кг
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Перець болгарський
- Баклажан
- Помідор
- Оцтова есенція 1.5 ст.л.
- Спеції (сіль і перець)
Із вечора, за добу, замаринувати м'ясо. На 2 кг м'яса 3 великих головки цибулі.
М'ясо нарізати невеликими шматочками (щоб можна було нанизати на шпажки), посолити, поперчити.
Цибулю нарізати півкільцями, покласти у посудину із м'ясом і розім'яти руками.
Приготувати маринад: 1,5 ст. л. оцту розвести у 100 мл холодної кип'яченої води.
Залити м'ясо і гарно розім'яти руками.
Закрити посудину кришкою і прибрати до наступного дня у холодильник.
На наступний день гарно розігріти духовку і, доки гріється духовка, замаринувати цибулю.
Нарізати пару цибулин, трохи зеленої цибулі, посолити, поперчити, додати лимонного соку, можна трохи оцту.
М'ясо краще нанизувати на бамбукові шпажки, які треба буде заздалегідь замочити, щоб вони не згоріли у духовці.
Шматочки м'яса не варто щільно нанизувати і, найголовніше, останній шматочок повинен бути салом.
Запікати шашлики на решітці. Перш ніж викласти їх на решітку, підготувати лист, який знаходитеметься під гратами.
Для цього скріпити пару полотнищ фольги, вимостити деко і довільно укласти на фольгу кілька шматочків тонко нарізаного сала.
Тепер на деко укласти грати, викласти шашлики так, щоб вони не стикалися, і поставити у духовку, яка повинна бути розігріта до 250 градусів.
Щойно верх зазолотиться, перевернути шашлики і дочекатися моменту, коли сало на фользі дасть димок (загалом хвилин 20-25).
Як тільки сало дасть димок, і грати із шашликами, та деко із фольгою потрібно буде вийняти із духовки.
Для шашлика краще брати свинячі реберця із прошарками жиру, між реберцями можна чергувати шматочки м'якоті (вирізка).
Готові шашлики можна викласти на тарілку, рясно засипану підготовленою цибулею.
Рецепты французской кухни лягушачьи лапки. Рецепты старой французской кухни.
Кулинарные сайте с фотографиями http://recepti.biz.ua