Сальчесон
- Голова порося 2.5 кг
- Часник 8 зуб.
- Морква 2 шт.
- Лавровий лист 5 шт.
- Перець
- Сіль
Свинячу голову покласти у велику каструлю, залити водою і довести до кипіння.
Потім злити всю воду, залити новою холодною водою і варити годин 5-7 на дуже малому вогні, як холодець, до м'якості.
За годину до готовності додати сіль, лавровий лист, перець, моркву цілком.
Потім злити всю рідину через дуршлак. Із м'яса вибрати кістки.
Залишене м'ясо і частину сала дрібно нарізати ножем на дошці.
Додати часник, подрібнений через прес і перемішати.
У марлю, складену у кілька шарів, скласти м'ясну масу.
Зав'язати хрест-навхрест туго у вузлик.
Вузлик покласти у каструльку, на нього тарілку, а зверху вантаж. Поставити на холод або в холодильник на ніч (на кілька годин).
Потім розв'язати марлю.
Розрізати на 2 частини і загорнути у фольгу.
Нарізати на шматочки і подати
Рецепты первых вторых блюд турецкой кухни. Кулинарные рецепты первые блюда.