Курячий шашлик із арахісовим соусом
- Імбир
- Лимон 0.5 шт.
- Цукор (коричневий) 2 ст.л.
- Зира 0.5 ч.л.
- Коріандр 1 ч.л.
- Цибуля шалот (ріпчаста) 1 шт.
- Олія рослинна 3 ст.л.
- Паста арахісова 4 ст.л.
- Молоко 300 мл
- Перець червоний (гострий)
- Філе куряче 500 г
- Соєвий соус 3 ст.л.
- Часник 1 зуб.
Куряче філе нарізати досить тонкими, довгими смужками.
Для маринаду змішати дрібно нарізані часник, імбир і натерту цедру із половинки лимона, додати 1 ст. л. цукру, 2 ст. л. соєвого соусу і 2 столові ложки рослинної олії. Філе перемішати із маринадом і залишити маринуватися на 30 хвилин.
Приготувати соус. Цибулину дуже дрібно нарізати і підсмажити в 1 столовій ложці олії до золотистого кольору. Зняти з вогню, ще в гарячу олію додати зіру і коріандр.
Коли олія злегка охолоне, додати гострий червоний перець, соєвий соус, цукор, сік із половинки лимона, арахісову пасту і перемішати.
Додати молоко і довести до кипіння на маленькому вогні, постійно помішуючи.
Не кип'ятити, соус вийде досить густим.
Мариновані смужки курячого філе нанизати на дерев'яні шпажки, проколюючи у декількох місцях. Якщо шашлик смажити на відкритому вогні, попередньо замочити шпажки у воді, щоб не горіли.
Можна смажити на грилі, у сковороді, у духовці на функції гриль. Готується м'ясо дуже швидко.
Готові шашлики полити гарячим арахісовим соусом, посипати пластівцями червоного перцю або паприки і зеленню коріандру.
recepti.biz.ua Рулет куриный Пестренький
Рецепт кофе гляссеРецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы. Кулинарные рецепты
Рецепт смачного тортаКулинарные рецепты
Рецепты блюд из рыбы с фото простые и вкусныеКулинарные рецепты. Рецепты всевозможных диет. Рецепты блюд
Французская кухня рецептыРецепты Для Мультиварки -Молоко -Пошагово -Творожить. Авторские рецепты