Курка по-японськи на шпажках
- Курка (грудка) 600 г
- Морква 1 шт.
- Яйце 1 шт.
- Соєвий соус 4 ст.л.
- Цукор 3 ст.л.
- Вино (біле сухе) 1 ст.л.
- Васабі
Половину курячого філе нарізати на квадратики (2 см приблизно).
Маринад. 2 ст. ложки соєвого соусу + 1 ст. ложку вина + 1 ст. ложку цукру змішати. Занурити в маринад шматочки курки. Залишити на 30 хвилин маринуватися.
Частину курки, що залишилася, пропустити через м’ясорубку. Додати 1 ст. ложу соєвого соусу + яйце + 1 ст. ложка цукру.
Моркву натерти на тертці або дрібно нарізати. Додати у курячий фарш. Поставити в холодильник на 30 хвилин.
Потім сформувати невеличкі тефтелі.
Шматочки курки та тефтельки нанизати на шпажки по три штуки.
Викласти на деко або на барбекю. Якщо смажити в духовці, то треба кілька разів дістати і перевернути. Якщо на барбекю, то при першому перевертанні допомагати лопаткою. Час приготування в духовці 15 хвилин, на барбекю 8 хвилин.
Коли курка готова, на кожен шматочок капнути трохи васабі, потім розмазати його ложкою, змоченою водою і подавати до столу посипавши зеленню.
Салаты рецепты - салати з майонезом.