Кров'яна ковбаса
- Кров яловича 1.5 л
- Крупа перлова 1 кг
- Сало (копчене) 600 г
- Цибуля ріпчаста 6 шт.
- Сіль
- Перець чорний (мелений) 1 ст.л.
- Прянощі (материнка, майоран) 5 ст.л.
- Вода 3 л
- Кишка
Зварити кашу із добре промитої перловки із додаванням солі, перцю, дрібно нарізаної цибулі і копченого жирного м'яса. Перловка повинна бути відварена до м'якості, але не розварена.
У теплу кашу додати кров і пряні трави. Якщо кров після забою домашньої тварини, то в неї потрібно обов'язково додати солі і добре перемішати, це не дасть крові згорнутися, хоча в процесі приготування кров потрібно обов'язково процідити, щоб у ковбасу не потрапили згустки. Кишки звільнити від вмісту, вивернути за допомогою палички, гарно і обережно тупою стороною ножа відчистити кишку від внутрішньої плівки. Промити у декількох водах і замочити кишки у підсоленій воді. Все добре перемішати.
Перед набиванням кишку потрібно надути, щоб перевірити цілісність.
Набивати ковбасу за допомогою спеціальної лійки, на яку надягають один кінець кишки. Це зручно робити на столі.
Набивати ковбаски нещільно, інакше вони лопнуть при відварюванні. Перев'язати можна довільно ниткою.
Відварити ковбасу у солоній воді хвилин 10 при слабкому кипінні. Перед варінням обов'язково проколоти кожну ковбаску голкою. Готовність перевіряти проколом: рідина, що випливає при проколі, повинна бути прозорою.
Ковбаски повинні стати щільними і темними.
Перед подачею на стіл повністю охолодити ковбаски і зняти із них нитки. Потім обсмажити на сковорідці у жиру або в духовці. При обсмажуванні стежити, щоб ковбаса не лопнула.
Подавати із картоплею, запеченою у духовці, і тушкованою капустою. На гарнір добре підходять мариновані яблука або гарбуз. Ковбасу подають на стіл, поклавши у тарілку трохи бруснично-яблучного варення.
Рецепты для пароварки, вкусно: рождественские блюда рецепты.
www.recepti.biz.uaТорт В Мультиварке Рецепты. Авторские рецепты
Мимоза рецепт салатаКартошка В Мультиварке Рецепты С Фото. Авторские рецепты
Рецепты для гурманов от Лефкадии: сайт кулинарный. Готовим со вкусом.