Креветки "Тайська ностальгія"
- Креветки (королівські, заморожені) 800 г
- Імбир (корінь - свіжий, великий) 1 шт.
- Розмарин (свіжий) 6 шт.
- Часник 4 зуб.
- Лимон 4 шт.
- Олія оливкова (нерафінована) 100 мл
- Масло вершкове 50 г
- Соєвий соус 200 мл
- Цукор 1 ст.л.
Залити заморожені креветки гарячою водою. Відставити розморожуватися.
Маринад.
Видавити сік чотирьох лимонів у посудину.
Натерти на тертку більшу половину кореня імбиру, розірвати листочки трьох гілочок розмарину.
Злити воду із розморожених креветок. Залити їх маринадом: лимонним соком із натертим імбиром і розмарином. Додати соєвий соус - 50-100 мл. Долити водою, щоб всі креветки занурилися в маринад. Перемішати трохи руками. Залишити маринуватися на холоді 2 години. Чим довше маринуються, тим соковитіше і смачніше в підсумку виходять.
Через 2 години поставити на плиту пательню, в якій смажити креветки. Укинути дрібно нарізаний часник.
Коли часник дасть запах, додати креветки, дістаючи їх із маринаду. Тушкувати на великому вогні, періодично помішуючи, 10 хв. Креветки виділяють дуже багато рідини.
Додати решту імбиру, натертого на тертці, і листя свіжого розмарину - 3 гілочки.
Зменшити трохи вогонь і продовжити тушкувати, іноді помішуючи доки не підрум'яняться, і не піде основна частина рідини.
Коли креветки трохи протушкуються, додати 50 г вершкового масла. Тепер креветки швидко почнуть підгоряти, тому їх майже постійно помішувати.
Через 5 хвилин влити 100-150 мл соєвого соусу і додати ложку цукру. Періодично помішуючи, тушкувати до готовності - доки не піде вся рідина й креветки почнуть погано відставати від дна.
Кулинарные рецепты от Tramontina: семга запеченная с картофелем в духовке.
Закупка рецепты: праздничные закуски на новый год.
Кулинарные рецепты от Tramontina - рецепт ужина на скорую руку. Заземление своими руками.
Рецепты салатов на день рождения www.recepti.biz.ua