Кальмар на мангалі
- Кальмар (тушка) 2 шт.
- Оцет (лимонний) 3 ст.л.
Кальмари промити, очистити від нутрощів і хітинових пластинок. Нарізати на 4 поздовжні смуги. Тобто спочатку уздовж навпіл, а потім ще раз навпіл, теж уздовж. Натерти сіллю та перцем. Нанизати на дерев'яні палички-шампури, попередньо вимочені у воді або олії. Скласти у ємність. Маринад - лимонний оцет змішати з олією без запаху, додати сухі спеції (орегано, базилік). Залити маринадом шашлички і залишити маринуватися на пару годин у прохолодному місці. Періодично шампури перевертати, щоб кальмар промаринувався рівномірно.
Смажити на гарячому вугіллі приблизно по 3 хвилини з кожного боку, поливати по разу маринадом, що залишився.
Подавати із зеленню і соусами.
Рецепт шашлыка - консервация грибов рецепты.
Рецепты салатов на любой вкус: мясные салаты с грибами.
Салаты из рыбы и морепродуктов рецепты recepti.biz.ua
Готовим со вкусом: рецепты салата с морепродуктами. Кулинарные рецепты от Tramontina.