Качина грудка під соусом з вишнею
- Грудка качина 2 шт.
- Вишня (без кісточок) 225 г
- Вино червоне (Merlot, Gamay) 250 мл
- Джем вишневий 2 ст.л.
- Оцет (з червоного вина, малиновий) 75 мл
- Масло вершкове 45 г
- Сіль, перець
- Рукола
Вишню викласти у каструльку (кухлик), додати вино, джем, довести до кипіння, зменшити вогонь і проварити 3-5 хвилин. Зняти з вогню.
Розділити качину грудку на два філе.
На шкірі грудок зробити неглибокі хрестоподібні надрізи.
Нагріти товстостінну сковороду і без додавання олії покласти качині грудки шкірою вниз, обсмажити протягом 5-7 хвилин, доки шкіра не прийме золотистий колір.
Перевернути грудки, і обсмажити другу сторону ще 2-3 хвилини.
Викласти грудки у тарілку, посолити, поперчити.
Накрити тарілку фольгою.
У невелику сковороду злити утворений жир при смаженні грудки (3-4 ст. л.), додати оцет і уварити, доки не википить до обсягу 1 ст. л.
Додати у сковороду вино, у якому варилася вишня. Дати покипіти, доки рідина не википить наполовину.
Додати у соус вишню і, безперервно помішуючи, додати по одному шматочки вершкового масла. Посолити, поперчити.
Порізати качині грудки на тонкі скибочки, викласти на теплі тарілки, полити соусом і додати листя руколи.
recepti.biz.uaсалати з фото рецепти
Рецепты французской кухни. Рецепты старой французской кухни.
Кулинарные рецепты от Tramontina - рецепты пудингов для детей. Книга родителям: Воспитание детей.
recepti.biz.ua кулинария рецепты вкусных салатов