Буженина у буханці
- Свинина (вирізка, шийка) 700 г
- Хліб (чорний) 1 шт.
- Морква 0.5 шт.
- Часник 5 зуб.
- Сіль
- Перець чорний (мелений)
- Масло вершкове 50 г
- Гірчиця 1 ст.л.
М'ясо помити, злегка посолити. Можна замаринувати на півгодинки у вині, пиві або квасі. Можна обмазати відразу гірчицею і поперчити. Очистити моркву і часник. Нарізати і нашпигувати м'ясо тонкими смужками за допомогою ножа. Зверху обмазати часником, видавленим через прес.
Із хлібини зрізати верхню скоринку, як кришку, і вийняти м'якуш. Стінки залишити приблизно у сантиметр завтовшки.
Форму застелити пергаментом (папером для випічки).
На дно хлібини покласти кілька шматочків вершкового масла.
Покласти м'ясо. Зверху трохи олії. Якщо залишається вільне місце - заповнити м'якушем.
Закрити верх скоринкою-кришкою і закріпити зубочистками. Ретельно змастити хліб маслом. Поставити у духовку на 1,5-2 години. Температура 180 градусів. Миска з водою внизу дозволить не пересушити страву.
Через 45 хвилин або годину вийняти форму, накрити хліб зверху фольгою, інакше може підгоріти. Поставити назад у духовку ще на годину.
Дістати форму, трохи остудити і нарізати буханець скибками.
Кулинарные рецепты от Tramontina - салат с сердцем и горошком. Очень вкусные салаты.
Песочный пирог с яблоками рецептпесочный пирог с яблоками
www.recepti.biz.uaИзготовление тортов на заказ