Баклажани смажені "по-грибному"
- Баклажани (невеликі) - 5 шт
- Цибуля (кількість регулюємо за смаком) - 3 шт
- Яйцo куряче - 2 шт
- Олія (для обжарювання) - 2 ст. л.
- Майонез (або сметана) - 2 ст. л.
- Часник - 1 зуб.
- Кубик грибний (або щіпка сухих грибів) - 1 шт
- Сіль (перець, зелень за смаком)
Ось всі нехитрі інгредієнти страви. Миємо зелень, баклажани, відрізаємо їм хвостики, чистимо цибулю, часник. .
Баклажани ріжемо кубиками, складаємо в миску. Не солимо! Додаємо туди два яйця і перемішуємо, щоб кожен шматочок намок в яйці. .
Ріжемо цибулю кубиками і обсмажуємо в сковороді на олії. Цибуля обсмажується до прозорості.
До неї додати баклажани з миски. Перемішуємо періодично, коли бачите, що шматочки прихоплюється в процесі смаження. У самому кінці додаємо майонез, грибний кубик (або розмелені сухі гриби, але тоді не забудьте посолити), часник, зелень. Доводимо до повної готовності на протязі. 5 хв. під кришкою. Готово! .
Ріжемо овочі кубиками, часник і зелень рубаємо дрібно. Цибулю підсмажуємо до напівготовності. Порізані баклажани скласти в миску, розбити туди два яйця, все добре розмішати. Додати в сковорідку до цибулі. Смажимо до появи золотистих кірочок на баклажанах. Додаємо майонез (або сметану хто любить ніжніше) часник, зелень, грибний кубик. Грибний кубик - це з оригіналу рецепта. Я особисто всякі такі кубики в їжу не вживаю, тому використовую на цьому етапі мелені сухі гриби (і то, якщо є, але і без грибного інгредієнта виходить не дуже смачно). Все перемішуємо, накриваємо кришкою - нехай п´ять хвилин постоїть. Страву можна використовувати гарячою як гарнір або закуску, як основу для подальшої творчості: можна додати відварену квасолю, або помідори, солодкий перець, волоські горіхи; або обсмажений фарш з томатами . Фантазія і кулінарний смак вам підкажуть.
Консервации овощей- рецепт тут
recepti.biz украшения для торта из крема
ТутКулинарные рецепты. Рецепты всевозможных диет