Баклажани пакетики
- Баклажан (довгі вузькі)
- Фарш м´ясний - 300 г
- Рікотта - 200 г
- Оливки чорні без кісточок - 50 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Помідор - 3 шт
- Часник - 1 зуб.
- Олія оливкова - 3 ст. л.
- Цибуля зелена (для скріплення пакетиків)
- Сіль (за смаком)
- Перець (за смаком)
* Баклажани очистити від плодоніжки, вимити, обсушити і порізати вздовж на 16 тоненьких частин (тобто на 8 кожен). Посолити, викласти в друшляк і залишити на півгодини, щоб вони втратили всe зайве.
* Тим часом займeмось помідорами: помістимо ненадовго в киплячу воду, знімемо з них шкуру, розчленуємо і виймемо нутрощі (насіння і зайву вологу), а решту від нашої екзекуції м´якіть подрібни.
Очищаємо і подрібнюємо цибулину, обсмажуємо в половині оливкової олії, потім додаємо фарш (я брала телятину, мені вона здалася більш придатною до ніжного смаку рікотти), солимо, перчимо і готуємо їх разом протягом 15 хвилин на середньому вогні. Потім знімаємо фарш з вогню, Остуджуємо, викладаємо в інший посуд і відправляємо слідом Рікотта. Все це добре перемішуємо.
Розігріваємо духовку до 150 градусів і починаємо займатися баклажанами: обсушуємо баклажани, берeм їх попарно і викладаємо на робочу поверхню у вигляді хреста. У центр кожного хреста кладeм по столовій ложці начинки і "запаковуємо" наші пакетики (я спочатку загинаю до центру краю верхнього баклажана, а потім нижнього). Скріплюємо конвертики пір´ям зелeної цибулі, а якщо раптом немає (як не виявилося, на жаль, у мене вдома) - нитками чи зубочистками. Не дуже естетично, зате дeшево, надійно і практично.
Тепер займаємося прикрашальництвом нашої форми для випічки - складуємо туди залишки оливкової олії, оливки, м´якоть помідорів, наші баклажанові пакетики, зубчик часнику розчавленого, солимо, перчимо і - відправляємо в духовку на 45 хвилин. Подаємо і поїдаємо гарячими.
У принципі, хрестоподібна форма і таке от скріплення - це ідея, яка, думаю, може використовуватися при приготуванні баклажан практично з будь-якою начинкою. У всякому разі, я планую спробувати відійти від вихідного рецепта (вичитаного в книжечці з назвою "Баклажани") і спробувати "запакувати" наступного разу гостренькі начинку з рибки з часничком і майонезом . : О).
Как приготовить летний салат: салаты с яблоками рецепты.
рецепты праздничных блюд с фотографиями
Соус из хрена рецептыСоусы и приправы на основе сои, информация о составе. Производство соусов
Рецепт приготовления сельдь под шубой. Рецепт приготовление селедку под шубой.
Салаты вкусные рецептыПраздничные подборки рецептов
Кулинарные рецепты от Tramontina: как приготовить пирог из тыквы. Готовим со вкусом.
recepti.biz Рецепты и советы
www.recepti.biz.ua проекты ресторанов Украинской кухни