Баклажани, фаршировані сиром і помідорами
- Баклажан - 2 шт
- Помідор (2 - для фарширування, 2 - для соусу) - 4 шт
- Сир - 200 г
- Часник - 3-4 зуб.
- Сіль
- Цукор
- Оцет (яблучний або винний)
- Зелень (петрушка, кріп, кінза)
- Оливки (для прикраси блюда)
Баклажан розрізаємо вздовж на пластини товщиною 0,5 см, не дорізаючи небагато (приблизно 1-1,5 см) до кінця. Вийде таке"віяло" з баклажана. Кожну пластиночку трохи натираємо сіллю та перцем.
Сир нарізаємо невеликими тонкими прямокутними шматочками, помідори нарізаємо кільцями.
Між пластинками баклажана прокладаємо помідори і сир - вийде по два кружечка помідора і два шматочки сиру (приблизно, залежить від того як Ви нарізали сир і якого розміру взяли помідори).
Утворені багатошарові "бутерброди" з баклажанів, сиру і помідорів викладаємо в жаростійкій формуі.
Заливаємо наші баклажани соусом з помідорів: помідори нарізаємо дрібними кубиками із часником, цукром, сіллю і оцтом, смажемо до стану соусу.
Запікаємо в духовці хвилин 20-25. Посипаємо зеленню і тертим сиром. На гарнір можна подати рис, а можна і самі приготовлені таким чином баклажани використовувати як гарнір. Прикрашаємо блюдо оливками.
Рецепт баклажанів колись років п´ятнадцять тому чоловік вичитав ніби в газеті Смак. Точно вже не пам´ятаю, також як і точний рецепт. Тому готую вже по-своєму, але все одно смачно. До речі, навіть піде на святковий стіл.
Кількість баклажанів залежить від їх розміру і Вашого апетиту. Нам на вечерю (на 3-х чоловік) вистачило 1 великого баклажана.
Салат кучками овощнойКак приготовить вкусный летний салат? Рецепты, фото, инструкции на сайте
Домашние рецепты выпечкиКулинарные рецепты. Сборник кулинарных рецептов
Рецепты тортов на любой вкус - медовик рецепт.
Как приготовить летний салат: салат гурман рецепт фото. Рецепты для пароварки, вкусно.