Апетитні шпажки
- Лосось (свіжий) 300 г
- Бекон
- Креветки (свіжі) 8 шт.
- Соєвий соус 1 ст.л.
- Мед 1 ст.л.
- Імбир (свіжий) 1 ч.л.
Промити філе лосося, звільнити від шкіри й обсушити. Нарізати на шматочки з розрахунку 2 шматочки на шпажку.
Маринад. Натерти на дрібній тертці свіжий імбир, додати пару ложок олії, соєвий соус і мед. Розмішати і укласти рибку. Залишити на деякий час.
Помити та очистити креветки. Звільнити креветки від кишок. Для цього за допомогою ножа зробити надріз уздовж "хребта" креветки, задіти кишку ножем або пальцем і витягнути.
Покласти креветку на скибочку бекону та загорнути в рулетик. Проробляємо те ж саме з усіма креветками.
Потім нанизати на дерев'яні палички по два шматочки риби і по два рулетика креветок, чергуючи їх між собою.
Підігріти ложку олії на сковороді і обсмажити голови креветок доки вони не почервоніють і не дадуть сік. Потім прибрати креветки. Викласти шпажки в цю олію й обсмажити їх з обох боків до золотистої скоринки.
Викласти на тарілку.
Рецепты салатов с каперсамиРецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы. Рецепты и советы
Рецепт торта медовик или баня тут