Майонез
- Інгредієнти:
- яєчні жовтки - 2 штуки (можна замінити жовтками перепелиних яєць) ;
- гірчиця (готова) - 0,5 чайної ложки або по смаку;
- олія (можна суміш оливкової з соняшниковою) - 90-150 мл;
- щіпка солі (~ 1 / 3 чайної ложки);
- шепітком цукру (1/3-1/2 чайної ложки);
- сік лимона - 1 столова ложка або за смаком (можна замінити винним оцтом або 9% столовим оцтом, за смаком);
- Для швидкого майонезу:
- яйце - 1 штука (можна замінити перепелиними яйцями);
- гірчиця (готова) - 0,5 чайної ложки або по смаку;
- олія (можна суміш оливкової з соняшниковою) - 90-180 мл;
- щіпка солі (~ 1 / 3 чайної ложки);
- шепітком цукру (1/3-1/2 чайної ложки);
- сік лимона - 1 столова ложка або за смаком (можна замінити винним оцтом або 9% столовим оцтом, за смаком);
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Яйця. бажано використовувати свіжі. Готовий майонез можна зберігати в холодильнику, в герметично закритій ємності, близько 1 тижня.
Майонез на жовтках. Для приготування домашнього майонезу на жовтках знадобиться міксер (у крайньому випадку, віночок, але з міксером приготування набагато простіше і швидше).
Жовтки покласти в миску, додати сіль, цукор і гірчицю. Всі інгредієнти добре змішати за допомогою міксера. Тепер починаємо акуратно, буквально по краплях, вводити в жовткову суміш олію, одночасно збиваючи суміш міксером, і стежачи за тим, щоб олія з'єдналася з жовтками в однорідну емульсію. Коли перша (і найвідповідальніша) стадія приготування майонезу вже минула, поступово потрібно вливати олію вже не по краплях, а тонкою цівкою, також, не забуваючи стежити за тим, щоб нова порція олії зв'язалася з жовткова масою .
Починати. готувати майонез. краще на мінімальній швидкості міксера, і, поступово, по мірі загуснення маси, швидкість можна збільшити до середньої. Кількість олії бажано регулювати "на око" - чим більше додано олії, тим густіше вийде майонез.
Коли майонез придбав потрібну консистенцію і досить загус, влити сік лимона (при цьому майонез стає більш рідким) і збити до однорідності. Майонез готовий!
Готовий майонез перекласти в чисту банку, накрити кришкою і прибрати в холодильник для охолодження. Швидкий майонез. Для приготування швидкого майонезу потрібно блендер. Інгредієнти, по суті, залишаються тими ж, що і у вищеописаному рецепті, за винятком того, що майонез готується не на жовтках, а на цілих яйця (жовтки і білки). Також, можна сказати, що цей спосіб приготування більш легкий і швидкий, на відміну від вищеописаного способу. У миску (а ще краще, у високу чашу) помістити яйце, гірчицю, сіль і цукор. Помістити в миску (чашу) блендер і збити інгредієнти до однорідності.
Почати тонкою цівкою. вливати олію. , не припиняючи роботу блендера. Вливати олію, поки майонез не придбає потрібну консистенцію. Потім влити сік лимона і ще раз збити. Майонез готовий! Готовий майонез охолодити в холодильнику і можна подавати до столу.
Додаванням в готовий майонез різні приправи, прянощі та інші інгредієнти, можна отримати дуже цікаві, незвичайні і смачні сполучення. Часник (подрібнений або пропущений через чесноковижималку) надає соусу пікантний смак, і чудово поєднується з м'ясними стравами, тостами і хрустким багетом. Зелень петрушки і базиліка (рубана і перемішана з соусом), додасть майонезу приємний смак і аромат.
Такий. соус чудово підходить до рибних страв. . Оливки (подрібнені і змішані з майонезом), надають майонезу південні нотки, а соус добре поєднується зі стравами з картоплі.
Сир (тертий на дрібній тертці, і змішаний з майонезом) відмінно підходить до овочевих страв. Цедра лимона (терта на дрібній терці і змішана з майонезом) надає соусу приємний аромат цитрусових і чудово підходить до страв з риби, морепродуктів і овочів.
Всегда круглосуточно. Мечта: мясные салаты рецепты. Кулинарные рецепты от Tramontina.
Рецепт греческого салата - салати з фото рецепти. Готовим со вкусом.
Рецепты тортов без выпечки с фото пошаговоРецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы. Кулинарные рецепты
Доставка готовой еды на неделю - как в домашних условиях приготовить йогурт.
Кулинарные рецепты от Tramontina - авокадо салат рецепт. Поможем выйти замуж в Германию.
Tramontina посуда - посуда для квашения капусты.
Кулинарные рецепты от Tramontina: рецепты салатов с креветками с фотографиями.
Кулинарные рецепты от Tramontina - рецепт крем заварной.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter