Святкова фарширована індичка
- Індичка 1 шт.
- Сіль 180 г
- Гірчиця (зерна) 75 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Зира (кмин) 2 ст.л.
- Перець чорний (горошком) 2 ст.л.
- Ялівець (гвоздика) 6 шт.
- Лист лавровий 6 шт.
- Вино біле сухе 2.5 скл.
- Майонез
- Спеції (паприка, спеції для курки)
- Яблуко (кисле) 5 шт.
- Чорнослив 200 г
- Часник 6 зуб.
- Розмарин
- Шавлія
Індичку замочити у соляному розчині.
Велику ємність викласти великим і міцним поліетиленовим пакетом.
Покласти у нього розморожену, випатрану і помиту індичку.
Соляний розчин: довести 1 літр води до кипіння, додати 170 г солі, 75 г цибулі сухої, гірчичне насіння, перець горошком, зіру або кмин, ялівець або гвоздику і лавровий лист. Змішувати доки не розчиниться сіль. Додати у каструлю 4 літри води (холодної) і 1,5 склянки вина.
Залити теплим розчином індичку.
Закрити пакет, витиснути з нього якомога більше повітря і поставити індичку на холод на дві доби.
Час запікання залежить від розміру птиці. До 5,5 кг - 3 години, від 5,5 до 6,5 - 3,75 години, від 6,5 до 8 кг - 4 години, від 8 до 9 кг - 4,5 години і від 9 до 10,5 кг - 5 годин.
Увімкнути духовку на 170-175°С. Птицю промити й укласти у вогнестійку посудину. Змішати декілька ложок майонезу із сіллю, перцем, паприкою і приправою для курки і змастити індичку зсередини і зовні. Нафарширувати. Нарізати на 8 частин кислі яблука і чорнослив. У посудину до нафаршированої індички додати нарізану на кілька частин цибулю, головку часнику, гілочки розмарину і шавлії і 1 склянку вина.
Замотати все добре фольгою і поставити в духовку.
За годину до того, як індичка повинна бути готова, зняти фольгу, маленькою чашкою або ополоником вичерпати бульйон так, щоб його залишилося у посудині приблизно на 2-3 см (бульйон можна не виливати, а процідити і зробити з нього підливу до птиці) , збільшити температуру духовки до 190°С запекти до скоринки.
Подавати м'ясо індички дуже смачно із журавлинним соусом-варенням.
Кулинарные рецепты от Tramontina - ореховый торт без муки рецепт. Рецепты Тортов.
Готовим со вкусом - салат невеста рецепт. Рецепт похудения в одной капсуле.
Пирог Песочный с яблоками и безепирог песочный с яблоками
Рейтинг кулинарно-домашних сайтов. Сайты кулинарных форумов.
Рецепт салата с морепродуктовРецепты Приготовления В Мультиварке. Авторские рецепты
Рецепты грузинской кухни: чанахи рецепт. Горшочки для запекания Чанахи.
Мимоза салат рецептКартошка В Мультиварке Рецепты С Фото. Авторские рецепты
Рецепт как делать заварной крем www.recepti.biz.ua
Готовим со вкусом - сайт кулинарный. Кулинарные рецепты на любой вкус.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter