Рибка до свята

РЕЦЕПТИ ДО СВЯТ
838 Рибка до свята
Фото - Рибка до свята
інгредієнти:
  • Лосось (форель) 2 кг
  • Лимон 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Приправа (зелень) 1 пуч.
  • Вино біле сухе 150 мл
  • Огірок (свіжий) 1 шт.
  • Масло вершкове
  • Сіль, перець
  • Майонез 400 г
  • Цедра лимона 2 шт.
  • Зелень

Постелити на великий лист лист товстої фольги і на нього покласти рибу. Зігнути тушку і надати їй бажаний вигляд. Добре натерти випатрану черевну порожнину риби сіллю і перцем, укласти туди лимон, цибулю, трави, посипати цими інгредієнтами тушку риби. Полити зверху вином, загорнути у фольгу і добре закріпити кінці. 

Запікати рибу у нагрітій духовці при температурі 300 градусів протягом 20 хв на кожні 500 г випатраної риби, якщо вона важить понад 2 кг. І по 15 хв на кожні 500 г риби, якщо вона важить менше 2 кг.

Коли риба готова (розгорнути фольгу і натиснути на черевце). Поставити остигати. 

Розгорнути рибу, видалити лимон, цибулю і трави. Покласти тушку риби на обробну дошку, а вино злити у банку. Розрізати гострим ножем шкіру уздовж хребта і над хвостом. Обережно зняти її, починаючи від голови, видалити плавці, але голову залишити на місці. Обережно перевернути рибу на іншу сторону і проробити ту ж процедуру. Перекласти рибу на велику тарілку або піднос. 

Починаючи від хвоста, обкласти рибу скибочками огірка, щоб вони виглядали, як луска, і перекривали один одного. Злегка прикрити рибу харчовою плівкою і поставити охолоджуватися на 24 години або до подачі на стіл. 

Скибочки огірка можна зміцнити, змастивши рибу розтопленим вершковим маслом.

Лимонний майонез (майонез + терта цедра із 2 лимонів) подати окремо як соус.

Десерты без выпечки рецепты с фотоЕдим и не толстеем! Кекс из творога, галеты со сливами! Узнайте рецепт

У Вас Хлебопечка? Купите то, чего: ржаной хлеб фото. Ржаной хлеб в хлебопечке.

Рецепты С Фото на любой вкус: рецепт рахат лукума с фото.