Ніжна буженина до Великоднього столу
- Свинина (безкісткова, задня частина) 2 кг
- Перець чорний горошком 15 шт.
- Сіль
- Лист лавровий 4 шт.
- Часник 20 зуб.
- Приправа (суміш італійських трав)
- Перець духмяний (горошком) 15 шт.
- Перець чорний мелений 3 ч.л.
Приготувати розсіл для ін'єктування: у 700 мл води додати перці, лавровий лист, суміші трав і солі. Уварити до об'єму 500 мл протягом 30-40 хв.
Відвар повинен вийти темного насиченого кольору із характерним пряним ароматом.
Відвар повинен бути злегка пересолений.
Охолодити.
Часник (3-4 великих головки) пропустити через прес і змішати із чайною ложкою солі. М'ясо щедро посипати чорним перцем і змастити часниковою сумішшю.
Шприц медичний на 20 кубів наповнити процідженим і охолодженим розсолом і ін’єктувати м'ясо (наповнити розсолом).
Робити ін’єкції потрібно по всій поверхні, сантиметр за сантиметром, і на різну глибину, намагаючись заповнити м'ясо як можна рівномірніше доки увесь розсіл не виявиться у середині.
Залишити підготовлене таким чином м'ясо на 8-10 годин, щоб маринад рівномірно розподілився і просочив усі волокна.
Товстою бавовняною ниткою (можна скрутити із декількох звичайних) пов'язати м'ясо туго (щоб не розпадалося при нарізці).
Посудину для запікання вистелити фольгою таким чином, щоб кінцями у подальшому можна накрити м’ясо.
Буженину укласти у форму і поставити у гарячу духовку, не накриваючи фольгою.
Духовка повинна бути дуже гаряча. Випікати 10-20 хв, до утворення скоринки.
Потім буженину укутати фольгою, зменшити температуру у духовці і запікати до готовності 1-1,5 год.
www.recepti.biz.ua скачать рецепты мясных салатов
Рецепт торта бисквит с фруктамиКулинарные рецепты
Начинка для пиццы. Начинка пиццы.
Рецепты салатов с омлетомРецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter