Долма пісна
- Виноградне листя 100 г
- Рис 0.5 скл.
- Морква 1 шт.
- Гриби печериці 250 г
- Рослинна олія
- Цибуля
- Зелень
- Борошно 2 ст.л.
- Спеції
- Лимон 1 шт.
- Лавровий лист
Обсмажуємо цибулю на сковороді з олією.
Додаємо до цибулі моркву і смажимо пару хвилин.
До отриманої маси додаємо натерті на крупній тертці гриби (залишити пару цілими і відкласти для соусу), солимо, перчимо, додаємо приправи за смаком (перець, трохи карі, мускатний горіх, куркума). Смажимо до золотистого кольору.
Змішати овочі з вареним рисом (відварити рис з часточкою лимона, бульйон злити) і рубаною зеленню, якщо потрібно посолити і додати спеції.
У форму для випікання на дно постелити фольгу з запасами, щоб можна було закрити. На фольгу викласти шар листя, викласти кілька лаврового листя зверху.
Виноградне листя промити, якщо листя дуже солоне, замочити їх у воді хвилин на 10-15. Загорнути начинку в лист.
Тепер можна зверху укладати долму.
Загорнути долму фольгою і поставити в гарячу духовку хвилин на 40 при 180 градусах.
Соус: борошно обсмажити в олії до світло-коричневого кольору, розвести киплячим бульйоном і варити на малому вогні хвилин 3. Додати до борошна натерті на дрібній тертці 2 гриби. Посолити, додати спеції, сік 1/3 лимона і тушкувати хвилин 15. Якщо вода випарується додати.
Соус злити в ємність, додати 2 зубчики часнику і рубану зелень. Додати сік лимона за смаком і якщо надто густий, то овочевого бульйону.
Поставити в холодильник на 30 хвилин.
Рецепт борщ с бурякомКулинарные рецепты. Рецепты и советы
Рецепты для пароварки, вкусно - торт кукла рецепт с фото.
Рецепты варенья и джемов с фото - черничное варенье. Варенье из арбуза.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter