Як правильно спекти бісквіт
Пишний, жовтий, легкий, повітряний, що тане ... Але таким він стає тільки в руках вмілої господині. В іншої він буде вередувати, сідати, ставати гумовим - словом, робити все, щоб тільки зіпсувати настрій і вихідний. А насправді приборкати норовливого нескладно - треба знати всього три секрети.
Секрет перший - яйця потрібно збивати з цукром на самій високій швидкості міксера і досить довго, щоб маса збільшилася не менш як у 3 рази. Іноді білки збивають окремо, але це насправді необов'язково. Легкість і обсяг тесту швидше залежать від часу збивання і температури продуктів. Секрет другий - борошно підмішують тільки вручну (від міксера піна осяде!).
Не поспішаючи, протягом 3-5 хвилин; піна повинна ввібрати його цілком, а маса - вийти однорідною. Секрет третій (що стосується випічки в цілому, а не тільки бісквіта) - під час випікання не заглядати нескінченно в духовку, не носитися по кухні і не стукати дверцятами шафок. Так ви вбережете свій бісквіт від опадання.
Діставши з духовки, відразу ставте форму на вологий рушник - так бісквіт легше відійде від країв. Для бісквіта вам знадобиться: 4 яйця, 120 г цукрової пудри, 120 г просіяного борошна, щіпка солі. Яйця розбити в велику термостійку миску, додати цукор. Збивати кілька секунд, щоб трохи розмішати яйця з цукром. Далі збивати міксером, поки суміш стане досить щільною, щоб не розтікатися. В ідеалі миску з тістом на початку збивання потрібно поставити в сковороду з гарячою водою, а потім припинити нагрівання посуду і продовжувати збивати ще 3-5 хвилин. Додати борошно невеликими порціями за допомогою дерев'яної лопатки.
Розмішувати обережно, щоб маса не осіла. Якщо потрібно, щоб бісквіт був більш жирним і соковитим, додати в нього розтоплене масло - після борошна, поступово, теж збиваючи. Тісто швидко перелити в підготовлену форму, дно якої змазане маслом. Випікати бісквіт в розігрітій до 200 ° С духовці. Пропечений бісквіт має добре піднятися, бути досить пружним при натисканні і мати золотистий колір. Щоб готовий торт виглядав красиво, корж необхідно акуратно розрізати. Щоб його краєчки не кришилися, спочатку маленьким ножем роблять 10-12 вертикальних насічок по колу коржа.
Коржі змащують цукровим сиропом і просочують лікером. При збірці бісквітних коржів в торт, нижній корж завжди кладуть зверху: у нього найбільша рівна поверхня. Як подавати. Простий бісквіт просочують фруктовим сиропом або лікером, прикрашають збитими вершками, джемом, свіжим фруктовим пюре, а також посипають цукровою пудрою.
Рецепты салатов на любой вкус - американские салаты рецепты.
Рецепт смачного тортаРецепты и советы. Кулинарные рецепты
Простые рецепты вкусных салатов: праздничные салаты на новый год. Праздничные салаты.
Как приготовить летний салат: салаты с морепродуктов рецепты. Рецепты Приготовления.
Праздничные новогодние салаты фотоПраздничное агентство. Праздничная компания
Танцы-повторялки для детей: праздничные салаты к новому году. Низкокалорийная еда для похудения.
Торты на заказ. Вкусно и недорого - торт грильяжный. Оригинальные торты на заказ.
ЗдесьРецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы