Біла спаржа - секрети приготування
- Спаржа біла (свіжа) 1 кг
- Сіль 1 ч.л.
- Цукор 1 ч.л.
- Лимонний сік 1 ст.л.
- Масло вершкове 1 ч.л.
Вибираючи білу спаржу, зверніть увагу, що вона повинна мати рівний перламутровий відтінок і бути одного розміру.
Стовбур спаржі не повинен мати глибоких тріщин.
Спаржа не повинна бути сухою. Якщо стиснути кінець стовбура, то у свіжої спаржі виділяться на зрізі крапельки соку.
Чистять спаржу овочечисткою, відступивши трохи більше сантиметра від початку. Чистять ретельно, оскільки верхній шар, після варіння стає твердим, як кора.
Потім обрізують приблизно 2 см від кінця стовбура. Очищення і обрізання не викидають - це може служити основою для супу.
Спаржу кладуть у киплячу воду, але продовжують варити на слабкому вогні хвилин 15-20 в залежності від сорту і розміру спаржі. Перевіряють на готовність виделкою. Спаржа не повинна бути розвареною. Воду, що залишилася від варіння спаржі використовують як основу для супу.
Якщо спаржа за розміром все-таки відрізняється, першою закладають більш велику - вона вариться довше.
Відварену спаржу акуратно дістають і використовують як основу, гарнір або один з інгредієнтів для різних страв: салатів, супів, різото, піци, спагеті і т. д.
Сезон білої спаржі - травень, червень.
Глазурь со вкусом шоколада - шоколадный пудинг. Пудинг шоколадный, дёшево.
Рецепты для мультиварки, вкусно: десерты без выпечки рецепты с фото. Готовим со вкусом.
Салат морепродуктов рецепт здесь