Артишок - секрети приготування
- Артишок
- Лимон
- Cіль
- Олія оливкова
- Петрушка (зелень, рубана)
Артишоки повинні бути свіжі, середнього розміру, із нерозкритим суцвіттям та щільним листям і без зів'ялих, засохлих кінчиків "пелюсток".
Артишок обполоснути, зрізати ніжку аж до основи. Відірвати зовнішні пошкоджені або підсохлі пелюстки. Швидко натерти зріз лимоннним соком, щоб не потемнів.
У центрі - основа знаменитого "серця" артишоку - це делікатес.
Зрізати верхівку артишоку на 3-4 см. Змастити зріз лимоннним соком, щоб не потемнів.
Покласти в киплячу підсолену воду. Зверху прикрити тарілкою, щоб легкий артишок не спливав на поверхню і варити разом із лимоном 20-30 хвилин. Потім відразу ж викласти в посуд з дуже холодною водою і навіть кубиками льоду.
Викласти один артишок. Визначити готовність зубочисткою. Якщо зубочистка легко входить - готовий.
Вийняти з середини приблизно третину пелюсток.
Вийняти колючу проміжну частину, її не їдять.
Використовують у кулінарії - м'ясисті черешки пелюсток і "серце" артишоку - не що інше, як м'ясисте квітколоже.
А пелюстки не кусають і не жують. Вмочають щільною частиною в соус і простягають між зубами. Для найпростішого соусу: Сік лимона + оливкова олія + дуже дрібно нарубана петрушка - добре збити блендером. Посолити, поперчити.
Верхня частина середини квітки неїстівна!
Її потрібно "висмикнути" (вона легко відділяється і - ліворуч, їстівна частина - серце артишоку).
Натуральный рецепт от насморка - рождественские рецепты выпечки.
Рецепты Приготовления - салати з курячого мяса.
Рецепты блюд - салат святковий рецепт. Кулинарные рецепты от Tramontina.
Французские рецепты десертовРецепты Приготовления В Мультиварке. Авторские рецепты
Салат из морепродуктов рецептСборник рецептов салатов, супов, бутербродов, закусок, вторых блюд и др
Рецепты салата с морепродуктамиРецепты и советы. Рецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы
http://recepti.biz.ua рецепт торт медовик
Как готовить эспрессо. Эспрессо кофе украина.
Кулинарные рецепты от Tramontina: мастер шеф рецепты.