Домашня ряжанка
- Молоко (пастеризоване) 1.5 л
- Сметана (15%) 200 г
Молоко розлити по горщиках, але не до верху.
Поставити молоко в духовку на 2-2,5 години при температурі 180-160 градусів, потрібно стежити за тим, щоб молоко не кипіло сильно, така температура найбільш оптимальна, якщо молоко сильно піниться, зменшити температуру.
Молоко за весь час проведений в духовці покриється красивою рум'яною скоринкою і придбає світло-кремовий колір.
Дістати горщики з духовки, дати охолонути, щоб молоко було трохи тепле.
Коли охолоне, акуратно відсунути у бік скоринку, на кожні 400 г молока додати 3-4 ст. ложки сметани - чим більше сметани, тим густіше буде ряжанка.
Добре розмішати ложкою, скоринку покласти зверху, накрити горщики кришками, залишити при кімнатній температурі на ніч.
До ранку ряжанка стане дуже густою, прибрати її в холодильник на кілька годин (краще на ніч), так вона стане ще міцніше.
Можна їсти, посипавши за бажанням цукром.
Якщо робити ряжанку в одній великій каструлі, то потрібно акуратно прибрати скоринку на тарілку, додати у молоко сметану, а потім розлити його по стаканчиках, скоринку поділити на шматочки і укласти зверху.
Осетинские пироги на заказ - рецепт торта из тыквы.
Рецепт лаваш на грилеИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки. Кулинарные рецепты
Кулинарные рецепты на каждый день - рецепты новогодних блюд. Рецепт морковного пирога.
Купить капусту - посуда для квашения капусты. Купить капусту, цены.
Кексы в магазине Rozetka - новогодний кекс рецепт.
Шашлык из куриных сердец здесь
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter