Експрес - кекс з карамеллю і яблуками
- Борошно - 150 г
- Яйце - 2 шт
- Цукор (150г-д/карамелі +120 г-д/теста) - 270 г
- Масло вершкове - 60 г
- Молоко - 80 мл
- Ванілін - 1 пакет.
- Розпушувач тіста - 1 ч. л.
- Вода - 3 ст. л.
- Яблуко - 2 шт
У кого є кексова форма для мікрохвильовки, то готуйте в ній, у мене її немає і я готувала в скляній каструлі (для мікрохвильової печі - 2 літри). На дно каструльки покласти шматок пергаменту для випічки, поставити склянку, наповнену наполовину водою. Насипати цукор (приблизно 6 ст. л) навколо склянки, зверху полити його трьома ложками води так, що б цукор весь намок і поставити нашу споруда в НВЧ на 4-5 хвилин. Або таку ж карамельку можна зварити окремо, а потім вилити навколо склянки.
Потім виймаємо форму (цукор повинен бути злегка золотистим, не перетравленим).
Викладаємо зверху на карамель яблука, порізані тонкими часточками. Замість яблук можна покласти банани, ківі, персики і т. д.
Робимо тісто: яйця збити з цукром до пишної піни, додати молоко, розтоплене масло, ванілін, борошно і розпушувач, знову збити. Тісто має бути по консистенції не густої сметани. Вилити його на яблука.
Поставити в НВЧ на 6 хвилин. У мене мікрохвильовка зі слабкою потужністю - 700Вт, якщо потужність 800Вт, то треба ставити кекс на 5 хвилин, якщо - 900 Вт - на 4 хвилини, а 1000Вт - на 3,40 хв. Перевірте готовність кексу зубочисткою, встромивши її в середину - між стаканом і краєм. Коли кекс буде готовий не виймайте його з печі, а дайте відстоятися 5-6 хвилин, тому що процес готування в середині кексу ще не закінчений. Верх кексу не буде таким підсушеним, як у духовці, а буде липкуватий, блискучим на вигляд і може здатися сирим, але не переживайте, кекс готовий.
Після того, як кекс відстоїться, виймаємо його з печі, акуратно виймаємо склянку, злегка покручуючи, склянку швидше за все злегка прилип, то проведіть краєм ножа навколо нього і стінок форми. Ну ось, склянку вийняли, тепер зверху форму накриваємо плоским блюдом і перевертаємо разом з ним. Зніміть папір - все кекс готовий!. Карамелька вбралася в яблука і тісто, смак надзвичайно ніжний, просто неймовірний!. (Без перебільшення!. ).
Робила таке диво вперше!. Швидко, зручно, смачно!. Мікрохвильова піч у мене вже років 5, а я от тільки вирішила її випробувати в плані випічки!. Готувала в ній чіпси, курочку, деякі другі страви (і то коли відключали газ, в основному НВЧ служила для підігріву і розморожування), я думала, що для випічки потужність потрібна велика!. Тепер шкодую, що не спробувала раніше!. Виявилося - швидко, легко і просто!. Супер-клас!. Пробуйте, мої дорогі, не пошкодуєте!.
Кексик приготувався. швидко й з´їсти в одну мить!. Такий варіант випічки дуже зручний, коли забігають випадково несподівані гості, а до чаю вдома нічого немає!. Тоді просто робимо тісто (без карамелі), додаємо в нього родзинки, горіхи або цукати - 5-6 хвилин (якщо що-то в тісто додасте, тоді час випічки треба буде збільшити, десь на хвилинку-півтори, так як тісто стане поважче і підніматися йому буде важче, якщо час випічки збільшується, то і час вистоювання після випікання слід так само збільшити) і смачна випічка готова. Заходьте на чайок!.
Рецепты для мультиварки, вкусно - рецепти до нового року. Рецепты пирогов и пирожков с фото.
recepti.biz Рецепты Приготовления В Мультиварке. Авторские рецепты
Кляр для цветной капусты - приготовление брокколи и цветной капусты. Купить капусту.
Потрясающе вкусный салат - салаты вкусные рецепты. Рецепты для хлебопечки, вкусно.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter