Варення з кавунових кірок
- Інгредієнти:
- кавунові кірки - 1 кг;
- цукор - 1,2 кг;
- вода - 9 склянок (1 склянка = 250 мл);
- сода - 1 чайна ложка з гіркою;
З кавунових кірок. зрізати зовнішню зелену шкірку (дуже зручно зрізати шкірку за допомогою Картоплечистки). .
. Очищені кірки. добре промити. Нарізати білу м´якоть невеликими кубиками або соломкою (можна нарізати фігурним ножем).
Кожен кавуновий кубик наколоти виделкою. В 1 склянці гарячої води розчинити соду. Кірки скласти в каструлю, влити воду з розчиненою содою і додати ще 5 склянок води. Кірки перемішати і залишити в содової воді приблизно на 4 години.
Воду злити, а кірки дуже добре промити від содового розчину. Для цього залити промиті кірки чистою водою і дати постояти близько 30 хвилин. Воду злити,. кірки ще раз промити і знову залити водою на 30 хвилин. . Знову злити воду. Приготувати цукровий сироп. У велику каструлю насипати чистий половину норми цукру (600 г). Влити в каструлю 3 склянки води і розмішати. .
Довести сироп до кипіння на середньому вогні.
Покласти промиті кавунове кубики в сироп. Варити на середньому вогні, зрідка помішуючи, ~ 20 хвилин. Зняти каструлю з вогню і залишити варення вистоюватись 8-12 годин.
Після закінчення 8-12 годин. каструлю з варенням. поставити на вогонь і насипати цукор, що залишився (600 г). Варення перемішати з цукром і довести до кипіння. З моменту закипання варити ~ 20-30 хвилин. Зняти каструлю з вогню і залишити ще на 8-12 годин. На наступний день знову поставити варення на вогонь, довести до кипіння і варити ~ 20-30 хвилин. За бажанням, в останнє варіння можна додати до варення тонко зрізану цедру від 1 апельсина і 1 лимона.
Також можна покласти половинку стручка ванілі (насіння ванілі можна використовувати в іншому полумискові) або ванільний цукор. Іноді за смаком додають сік 1 лимона (на мій смак лимон в цьому варення зайвий, але комусь подобається саме такий варіант). Зняти варення з вогню і дати вистоятися ще 12 годин.
. Холодне варення. розкласти по стерилізованим банкам (попередньо видалити з варення апельсинові та лимонні кірки і стручок ванілі, якщо додавали). Сироп повинен покривати кавунове кубики повністю.
Закрити банки стерилізованими кришками і прибрати в темне прохолодне місце для зберігання.
http://recepti.biz.ua шоколадный пудинг
Купить кондитерку - конфеты карамель. Конфеты с логотипом компании.
Правильне харчування меню рецептиправильне харчування
recepti.biz.uaКак приготовить вкусный летний салат? Рецепты, фото, инструкции на сайте
Соус из хрена на зиму рецептСоусы и приправы на основе сои, информация о составе
Скороварки для приготовления каши - праздничные новогодние блюда.
Варенье в магазине Утконос: черничное варенье. Купить Варенье.
Кулинарные рецепты от Tramontina - рецепт пасхи. Главные пасхальные рецепты.
Вкусные салаты и очень нежные - сайт кулинарный. Кулинарные рецепты на любой вкус.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter