Варення з кавунових кірок

КОНСЕРВУВАННЯ
2346 Варення з кавунових кірок
Варення з кавунових кірок
інгредієнти:
  • Інгредієнти:
  • кавунові кірки - 1 кг;
  • цукор - 1,2 кг;
  • вода - 9 склянок (1 склянка = 250 мл);
  • сода - 1 чайна ложка з гіркою;

З кавунових кірок. зрізати зовнішню зелену шкірку (дуже зручно зрізати шкірку за допомогою  Картоплечистки).    .

  . Очищені кірки. добре промити. Нарізати білу м´якоть невеликими кубиками або соломкою (можна нарізати фігурним ножем).

   Кожен кавуновий кубик наколоти виделкою. В 1 склянці гарячої води розчинити соду. Кірки скласти в каструлю, влити воду з розчиненою содою і додати ще 5 склянок води. Кірки перемішати і залишити в содової воді приблизно на 4 години.

   Воду злити, а кірки дуже добре промити від содового розчину. Для цього залити промиті кірки чистою водою і дати постояти близько 30 хвилин. Воду злити,. кірки ще раз промити і знову залити водою на 30 хвилин. . Знову злити воду. Приготувати цукровий сироп. У велику каструлю насипати чистий половину норми цукру (600 г). Влити в каструлю 3 склянки води і розмішати.  .

   Довести сироп до кипіння на середньому вогні.

   Покласти промиті кавунове кубики в сироп. Варити на середньому вогні, зрідка помішуючи, ~ 20 хвилин. Зняти каструлю з вогню і залишити варення вистоюватись 8-12 годин.

    Після закінчення 8-12 годин. каструлю з варенням. поставити на вогонь і насипати цукор, що залишився (600 г). Варення перемішати з цукром і довести до кипіння. З моменту закипання варити ~ 20-30 хвилин. Зняти каструлю з вогню і залишити ще на 8-12 годин. На наступний день знову поставити варення на вогонь, довести до кипіння і варити ~ 20-30 хвилин. За бажанням, в останнє варіння можна додати до варення тонко зрізану цедру від 1 апельсина і 1 лимона.

    Також можна покласти половинку стручка ванілі (насіння ванілі можна використовувати в іншому полумискові) або ванільний цукор. Іноді за смаком додають сік 1 лимона (на мій смак лимон в цьому варення зайвий, але комусь подобається саме такий варіант). Зняти варення з вогню і дати вистоятися ще 12 годин.

   . Холодне варення. розкласти по стерилізованим банкам (попередньо видалити з варення апельсинові та лимонні кірки і стручок ванілі, якщо додавали). Сироп повинен покривати кавунове кубики повністю.

    Закрити банки стерилізованими кришками і прибрати в темне прохолодне місце для зберігання.

http://recepti.biz.ua шоколадный пудинг

Купить кондитерку - конфеты карамель. Конфеты с логотипом компании.

салаты с буряком

Правильне харчування меню рецептиправильне харчування

recepti.biz.uaКак приготовить вкусный летний салат? Рецепты, фото, инструкции на сайте

Соус из хрена на зиму рецептСоусы и приправы на основе сои, информация о составе

Скороварки для приготовления каши - праздничные новогодние блюда.

Варенье в магазине Утконос: черничное варенье. Купить Варенье.

Кулинарные рецепты от Tramontina - рецепт пасхи. Главные пасхальные рецепты.

Вкусные салаты и очень нежные - сайт кулинарный. Кулинарные рецепты на любой вкус.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter