Узбецький плов

КАШІ ТА ГАРНІРИ
792 Узбецький плов
Фото - Узбецький плов
інгредієнти:
  • Баранина (яловичина) 1 кг
  • Рис 1 кг
  • Морква (жовта і червона) 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Олія рослинна
  • Часник
  • Сіль
  • Спеції (зіра)

М'ясо нарізати шматочками приблизно по 3-4 см, якщо є курдючний жир, то можна додати його (грам 100) так само шматочками, моркву нашаткувати соломкою довжиною 10-15 см і шириною по 6-8 мм, якщо буде тонше, може в процесі варіння розвалитися, нарізати цибулю тонкими кільцями або півкільцями. Налити в казан або казанок олію (приблизно 2-3 ополоника) і сильно нагріти, доки не піде дим, далі покласти в олію третину цибулі (для того, щоб реакція не була сильною, інакше може спалахнути масло), потім секунд через 10-15 м'ясо, смажити хвилин 5-10, доки м'ясо не набуде злегка підсмажену кірочку, потім покласти залишену цибулю, ще хвилин через 5 моркву, смажити час від часу помішуючи, доки морква не стане м'якою і злегка не усмажиться.

Потім налити води приблизно 2 літри. Вогонь не зменшувати доки вода не закипить, як тільки вода закипить, зробити полум'я трохи менше і трохи посолити, щоб смак був злегка солонуватий. Дати покипіти 20-30 хв, потім покласти зіри (приблизно 2 чайні ложки), попередньо злегка пом'явши і подрібнивши пальцями, і голівку або дві часнику (попередньо обрізавши коріння і сполоснувши у воді), нехай кипить на маленькому вогні приблизно 30-40 хвилин.

Промити дуже добре рис, інакше плов буде злипатися. Потім спробувати бульйон і додати сіль так, щоб він був наче злегка солонуватий суп. Збільшити вогонь і викладати рис по колу, ні в якому разі не перемішувати, рис повинен бути зверху м'яса і моркви, якщо бульйон не покриває рис повністю, долити трохи окропу, так щоб рис був покритий водою приблизно на 1-1,5 см. Вогонь не зменшувати. Коли вода випарується так, щоб рис був злегка нею покритий (приблизно 10 хв після того як виклали рис), зробити в рисі дірочки до дна казана ручкою дерев'яної ложки або будь-яким іншим зручним предметом, щоб вода випаровувалася із дна. Як тільки випарується вся вода, сформувати із рису гірку (не перемішуючи), покласти наверх гірки тарілку і накрити щільно кришкою, зробити мінімальний вогонь і залишити на 20-30 хвилин. Потім зняти з вогню, відкрити кришку, акуратно знайти часник і прибрати його з казана, тільки потім ретельно перемішати плов. Викласти на велику тарілку, зверху прикрасивши голівкою часнику і шматочками м'яса.

Рецепт пончики с чеснокомРецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы

Рецепты Приготовления - салат невеста рецепт.

Эксклюзивные торты без выпечки www.recepti.biz.ua

recepti.biz.ua рецепт салат морепродукты

Рецепт приготовление селедки под шубой. Рецепт приготовления селедка под шубой.

Салоны кухонной мебели: немецкая кухня рецепты с фото.

Блюда на любой вкус: новогодние праздничные блюда.

кулинарных сайтов

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter