Рис пряний із креветками
- Рис (довгозернистий) 200 г
- Перець болгарcький 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідор 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Олія рослинна 4 ст.л.
- Імбир (порошок) 0.3 ч.л.
- Гвоздика (бутон) 2 шт.
- Карі (порошок) 0.3 ч.л.
- Бульйон (овочевий, курячий або вода) 2 скл.
- Сіль
- Креветки (варено-морожені) 300 г
- Зелень (петрушка)
- Лавровий лист 2 шт.
Промитий рис замочити у холодній воді на годину. Потім воду злити.
Нарізати помідори, перець, моркву, цибулю і часник дрібними кубиками.
Розігріти у товстостінній каструлі олію.
Обсмажити до прозорості цибулю, додати часник, прянощі (гвоздику, імбир, карі, лавровий лист), обсмажити 1-2 хвилини, постійно помішуючи, щоб прянощі не горіли.
Додати до цибулі всі нарізані овочі і 1 склянку бульйону.
Не закриваючи каструлю кришкою, тушкувати овочі хвилин 5.
Потім додати замочений раніше рис (без рідини).
Влити бульйон, посолити, перемішати.
Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму, накрити каструлю кришкою і варити-тушкувати 10 хвилин.
У кінці викласти на рис розморожені креветки і дрібно нарізану петрушку.
Потримати під кришкою ще кілька хвилин, потім перемішати.
Кілька креветок залишити для прикраси.
Рождественские рецепты выпечкиВкусные Рецепты В Мультиварке. Авторские рецепты
Украшение тортов - рецепты украшения для тортов. Вкуснейшие рецепты тут.
Рецепт салата вкуснятинаИллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки. Рецепты и советы
Рецепт мясо с черносливом в духовкеРецепты и советы. Кулинарные рецепты
Праздничные новогодние рецепты приготовления блюд. Праздничные новогодние блюда.
Кулинарные сайты рейтинг. Кулинарный сайт.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter