Плов у духовці
- Яловичина 500 г
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Рис 500 г
- Олія 0.5 скл.
- Родзинки без кісточок
- Спеції (зіра, барбарис)
- Часник
- Сіль
М'ясо вимити, обтерти рушником, порізати на шматочки.
Моркву порізати тонкою соломкою.
Цибулю порізати.
На сковороду налити олію і розжарити так, щоб пішов димок. Швидко покласти туди м'ясо і смажити протягом 5 хв. Додати цибулю, обсмажити до прозорого стану, додати моркву і трохи обсмажити. Під час смаження постійно помішувати.
Додати спеції: зіра (обов'язково), барбарис, перець мелений, трохи родзинок, майоран. Можна використовувати спеції для плову. Додати холодної води, так щоб м'ясо було злегка прикрите, довести до кипіння, накрити сковорідку кришкою, зменшити вогонь і залишити "булькати" хвилин на 15-20 (це називається зирвак). У цей час промити рис і підготувати киплячу воду.
Після того, як зирвак готовий, перекласти його в латку, злегка посолити, зверху покласти промитий рис, розрівняти, посолити і додати окріп через шумівку так, щоб вода покривала рис на 1 фалангу пальця. Закрити кришкою і поставити в духовку на вогонь ледь більше від середнього. Як тільки закипить (хвилин 5), зменшити газ і залишити на 25 хвилин. Дістати латку з духовки і перевірити готовність рису (постукати дерев'яною ложкою, якщо звук "глухий", рис готовий), додати часник, закрити кришкою і ще хвилин на 5 в духовку на найменший вогонь.
Рецепты для хлебопечки, вкусно: рецепты приготовления в микроволновке. Настоящий суп харчо с фото.
Закупка рецепты: рецепты пошагово с фото.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter