Плов по-узбецьки
- М´ясо (свинина, телятина, баранина) 800 г
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Морква 4 шт.
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Олія рослинна 0.7 скл.
- Рис (круглий)
- Барбарис (сушений) 2 ст.л.
- Зира (іранська, сушена) 2 ст.л.
- Кетчуп 3 ст.л.
Висипати рис у дуршлак і промивати великим струменем холодної води доки вода не буде прозорою. Рис обов'язково потрібно увесь просушити, періодично підкидаючи його в дуршлаку. М'ясо нарізати шматочками, посолити, поперчити. У каструлю (на 4-5 л) влити олію і розігріти практично до кипіння на великому вогні. Укинути в каструлю м'ясо, перемішати, накрити кришкою, вогонь не зменшувати. Дрібно нарізати цибулю і натерти моркву на великій тертці. Рідина від м'яса у каструлі повинна википіти і м'ясо повинно трохи обсмажиться. Додати знову склянку води і чекати, доки вода знову википить при закритій кришці. Потім додати цибулю та моркву, перемішати, влити 0,5 склянки води, щоб морква і цибуля не пригоріли, Зменшити вогонь і тушкувати м'ясо з овочами до напівготовності. У каструлю з напівготовим м'ясом розсипати зіру і барбарис, зверху засипати сухим рисом, розрівняти по поверхні. Розбризкати кетчуп по рису. Тоненькою цівкою у середину влити воду доки рівень води над рисом не буде дорівнювати рівню від нігтя до першої кісточки (згину) вказівного пальця. Накрити кришкою, увімкнути великий вогонь. Як тільки вода піде з поверхні рису, зробити маленький вогонь і через 20 хвилин плов готовий.
Салат кучками с корейской морковью рецептМясных, фруктовых и экзотических салатов
Сырно-куриный рулет. Рулет куриный Пестренький.
Салаты с белыми грибами рецептыКулинарные рецепты. Иллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter