Плов із кропом і газмахом

КАШІ ТА ГАРНІРИ
939 Плов із кропом і газмахом
Фото - Плов із кропом і газмахом
інгредієнти:
  • Рис (басматі) 1.5 скл.
  • Кріп 1 пуч.
  • Сіль
  • Жовток яєчний 1 шт.
  • Майонез 1 ст.л.
  • Гатих (мацоні) 1 ст.л.
  • Борошно 100 г
  • Масло топлене 200 г
  • Куркума 1 ч.л.

ШЮЙУД-ПЛОВ-плов з кропом і газмахом інгредієнти Газмах. 

Це тісто, яке викладається під плов, а потім подається до плову - його укладають зверху на плов: 1 жовток, по 1 десертній ложці майонезу і гатиха (кефір, мацоні) - змішати.

ШЮЙУД-ПЛОВ-плов з кропом і газмахом Додати поступово 100 г борошна.

фото ШЮЙУД-ПЛОВ-плов з кропом і газмахом Замісити тісто (м'яке, не липне до рук).

ШЮЙУД-ПЛОВ-плов з кропом і газмахом Рис Нарізати кріп.

ШЮЙУД-ПЛОВ-плов з кропом і газмахом Кріп Рис замочити у воді із сіллю ~ 2 ст. л. на 1,5 години. 

Каструлю з водою поставити на вогонь, дати воді закипіти, посолити.

ШЮЙУД-ПЛОВ-плов з кропом і газмахом Сіль Заздалегідь підготувати дуршлак.

ШЮЙУД-ПЛОВ-плов з кропом і газмахом Жовток яєчний Викласти рис у киплячу воду (вогонь сильний), обов'язково помішувати, щоб рис не прилип до дна, не був на дні.

Варити до готовності, хвилин 5-7. Готовність рису перевіряється на дотик, він повинен бути м'яким зовні, твердим зсередини.

ШЮЙУД-ПЛОВ-плов з кропом і газмахом Майонез За півхвилини до готовності рису всипати кріп, розмішати і відразу зняти.

Головне, кропу не дати перетравитися, кріп повинен залишитися яскраво-зеленим, а запах і смак встигнуть передатися через воду рису.

ШЮЙУД-ПЛОВ-плов з кропом і газмахом ГатихВідкинути на дуршлак. Злегка струснути дуршлак.

ШЮЙУД-ПЛОВ-плов з кропом і газмахом Борошно

 

Розгорнути тісто (катається без борошна).

Налити трохи масла топленого 3-4 ст. л. на дно каструлі.

Викласти тісто і вирізати склянкою.

ШЮЙУД-ПЛОВ-плов з кропом і газмахом Масло топлене Шумівкою (руками) викласти на тісто рис, посипати куркумою, зробити в декількох місцях дірочки. 

 

ШЮЙУД-ПЛОВ-плов з кропом і газмахом Куркума Закрити рушником кришку, щоб він вбирав із рису вологу, що випарюється і поставити на розсікач.

Тушкувати плов 30-40 хвилин. Перші ознаки - аромат рису. 

 

ШЮЙУД-ПЛОВ-плов з кропом і газмахом Прибрати з вогню. Зняти кришку.

Полити розтопленим топленим маслом.

ШЮЙУД-ПЛОВ-плов з кропом і газмахом

Подається плов до м'яса, риби, курки.

Блюда для фуршета - лучшие блюда для фуршета. Топ 10 лучших ресторанов СПб.

рецепты Холодных закусок для фуршета

Легкие супы рецепты с фотоНовости легкой атлетики. Международная ассоциация легкой атлетики

Салаты праздничные рецепты с фотоЛучшие Рецепты от Лучших поваров! Пошагово. Онлайн. Смотрите в один клик

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter