Плов із кропом і газмахом
 
		
				
				
				
				
		
- Рис (басматі) 1.5 скл.
- Кріп 1 пуч.
- Сіль
- Жовток яєчний 1 шт.
- Майонез 1 ст.л.
- Гатих (мацоні) 1 ст.л.
- Борошно 100 г
- Масло топлене 200 г
- Куркума 1 ч.л.
 Газмах.
 Газмах. 
Це тісто, яке викладається під плов, а потім подається до плову - його укладають зверху на плов: 1 жовток, по 1 десертній ложці майонезу і гатиха (кефір, мацоні) - змішати.
 Додати поступово 100 г борошна.
 Додати поступово 100 г борошна.
 Замісити тісто (м'яке, не липне до рук).
 Замісити тісто (м'яке, не липне до рук).
 Нарізати кріп.
 Нарізати кріп.
 Рис замочити у воді із сіллю ~ 2 ст. л. на 1,5 години.
 Рис замочити у воді із сіллю ~ 2 ст. л. на 1,5 години. 
Каструлю з водою поставити на вогонь, дати воді закипіти, посолити.
 Заздалегідь підготувати дуршлак.
 Заздалегідь підготувати дуршлак.
 Викласти рис у киплячу воду (вогонь сильний), обов'язково помішувати, щоб рис не прилип до дна, не був на дні.
 Викласти рис у киплячу воду (вогонь сильний), обов'язково помішувати, щоб рис не прилип до дна, не був на дні.
Варити до готовності, хвилин 5-7. Готовність рису перевіряється на дотик, він повинен бути м'яким зовні, твердим зсередини.
 За півхвилини до готовності рису всипати кріп, розмішати і відразу зняти.
 За півхвилини до готовності рису всипати кріп, розмішати і відразу зняти.
Головне, кропу не дати перетравитися, кріп повинен залишитися яскраво-зеленим, а запах і смак встигнуть передатися через воду рису.
 Відкинути на дуршлак. Злегка струснути дуршлак.
Відкинути на дуршлак. Злегка струснути дуршлак.

Розгорнути тісто (катається без борошна).
Налити трохи масла топленого 3-4 ст. л. на дно каструлі.
Викласти тісто і вирізати склянкою.
 Шумівкою (руками) викласти на тісто рис, посипати куркумою, зробити в декількох місцях дірочки.
 Шумівкою (руками) викласти на тісто рис, посипати куркумою, зробити в декількох місцях дірочки. 
 Закрити рушником кришку, щоб він вбирав із рису вологу, що випарюється і поставити на розсікач.
 Закрити рушником кришку, щоб він вбирав із рису вологу, що випарюється і поставити на розсікач.
Тушкувати плов 30-40 хвилин. Перші ознаки - аромат рису.
 Прибрати з вогню. Зняти кришку.
 Прибрати з вогню. Зняти кришку.
Полити розтопленим топленим маслом.

Подається плов до м'яса, риби, курки.
Блюда для фуршета - лучшие блюда для фуршета. Топ 10 лучших ресторанов СПб.
рецепты Холодных закусок для фуршета
Легкие супы рецепты с фотоНовости легкой атлетики. Международная ассоциация легкой атлетики
Салаты праздничные рецепты с фотоЛучшие Рецепты от Лучших поваров! Пошагово. Онлайн. Смотрите в один клик
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

