Гарбузове різото

КАШІ ТА ГАРНІРИ
881 Гарбузове різото
Фото - Гарбузове різото
інгредієнти:
  • Гарбуз 600 г
  • Олія оливкова 4 ст.л.
  • Бульйон (овочевий) 1.3 л
  • Рис 300 г
  • Масло вершкове 50 г
  • Пармезан 70 г

Нарізати гарбуз на кубики розміром 1 см. Розігріти у великій сковорідці на середньому вогні трохи оливкової олії, покласти гарбуз і смажити, періодично помішуючи, 5-7 хвилин, доки він злегка не розм'якшиться. Відкласти третину кубиків, а інше збити у блендері в однорідне пюре. Якщо маса виявиться занадто щільною для блендера, можна додати трохи гарячої води.

Довести бульйон до слабкого кипіння і тримати на маленькому вогні. Розігріти у великій сковорідці трохи оливкової олії, всипати рис. Смажити, помішуючи, протягом хвилини, потім влити ополоник гарячого бульйону і перемішувати, доки вся рідина не вбереться. Поступово вливати бульйон і, коли залишиться пара-трійка ополоників, перевірити готовність рису: він повинен бути злегка твердим усередині. Якщо він занадто жорсткий, влити ще трохи бульйону. Додати гарбузове пюре і залишені кубики гарбуза, перемішати, приправити. Додати декілька шматочків вершкового масла і тертий пармезан. Тримати різото теплим. 

 

www.recepti.biz.uaРецепты всевозможных диет

Рецепты для гурманов от Лефкадии: сайт кулинарный. Домашняя кулинария на любой вкус.