Азербайджанський плов

КАШІ ТА ГАРНІРИ
814 Азербайджанський плов
Фото - Азербайджанський плов
інгредієнти:
  • Рис
  • Вода
  • Сіль
  • Олія
  • Шафран

Азербайджанський плов інгредієнти За 3-4 години до приготування плову 4 чашки рису промити як слід. Залити водою, посипати зверху сіллю і залишити. Можна замочити рис на ніч.

У чашку всипати шафран. Залити окропом, накрити тарілочкою і залишити мінімум години на 4 (можна на ніч).

Азербайджанський плов Каструлю наповнити водою (води повинно бути багато, тому що рис набухає при варінні) і поставити на сильний вогонь. Всипати сіль. Коли вода почне закипати, вилити із миски із замоченим рисом воду, і залишений рис висипати у киплячу воду. Відразу ж перемішати рис, інакше він звариться грудками. Процес варіння займає близько 5-10 хвилин. Рис повинен бути напівготовим, тобто не дуже м'яким, не дуже твердим.

фото Азербайджанський плов Коли рис дійде до потрібної концентрації, вилити все у сито, сполоснути каструлю, щоб на дні не залишилося жодної рисинки. На дно каструлі вилити розтоплене масло так, щоб дно вкрилося добре маслом. Покласти або лаваш, відрізаний за формою дна каструлі або спеціальне тісто, яке згодом стане хрусткою смачною скоринкою, яка називається газм. На тісто (лаваш) висипати приготовлений рис.

Проробити дірки кінцем дерев'яної ложки, як слід залити рис розтопленим вершковим маслом (півсклянки або 3/4 склянки), розподілити півсклянки води по рису, поставити каструлю знову на вогонь, загорнути кришку каструлі у марлю або рушник, який добре вбирає вологу, накрити каструлю і поставити на дуже слабкий вогонь. Через 15 хвилин залити рис шафраном. Накрити кришкою і доварити рис до готовності близько 1-2 години (залежно від кількості рису і розмірів каструлі).

Готовність визначається за зовнішнім виглядом. Рис повинен стирчати у різні боки і від нього повинен виходити ароматний пар.

Викласти "жовтий" (шафрановий) рис із каструлі у тарілку. На тарілку спочатку покласти залишений рис (білий або напівжовтий), а потім зверху покласти жовтий рис. Якщо є можливість добратися до шару тіста (лаваша), то відокремити його від дна каструлі, нарізати ромбиками і покласти поруч або у тарілочку, або з боків рису на тарілці.

До плову подати різні приправи.

Салаты с яблоками рецептыКак приготовить вкусный летний салат? Рецепты, фото, инструкции на сайте

рецепты блюда из рыбы

Купить вишню, цены: рецепт торту пяна вишня. Рецепты тортов.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter