Банкети

ЕТИКЕТ
1873 Банкети

банкет

Банкети можна проводити як вдома, так і в ресторані. Якщо ви вирішили скористатися послугами останнього, то всі ваші турботи візьмуть на себе офіціанти і метрдотелі. Ну, а в тому випадку, якщо ви ризикнули провести банкет будинку, вам варто ознайомитися з деякими рекомендаціями по сервіровці банкетного столу.

Для кожного із запрошених на банкет на стіл ставиться столова дрібна тарілка, на неї закусочна, а ліворуч від неї - тарілка для хліба. Праворуч від кожної дрібної тарілки розташовується ложка і ніж (гострою стороною леза в бік тарілки), ліворуч - вилка.    Ложки і виделки повинні лежати опуклою стороною донизу. Якщо дозволяють можливості, добре поставити біля кожного приладу одну маленьку сільничку. Серветки, складені у формі звичайної трикутника або більш нарядно у формі квітки, покладіть на закусочні тарілки.
   На святковому банкеті на столі, як правило, присутня досить велика різноманітність алкогольних напоїв. Тому біля кожного приладу бажано поставити дрібну чарку для горілки, чарку для вина, фужер для шампанського, високий келих для мінеральної води або фруктового соку.
   Дуже нарядно і святково виглядають на накритому для банкету столі живі квіти. Їх слід поставити в невисокі вазочки і розмістити в декількох місцях по середній лінії столу, тільки так, щоб вони не заважали сидячим за столом користуватися блюдами і спілкуватися між собою.
   При великому числі присутніх на банкеті гостей гарячі страви прийнято розносити. Причому слід знати і дотримуватися наступне правило: страва, вже розкладена на тарілки, подається гостеві з правого боку; страва, пропонована на блюді, подається, навпаки, ліворуч і гість повинен сам покласти його собі на тарілку.
   Ось приблизний набір посуду, який може знадобитися для сервіровки банкетного столу: тарілки глибокі, тарілки дрібні, тарілки закусочні, тарілки пиріжкові, селедочніци, салатники, соусники, блюдо овальне, блюдо кругле, підставка для хліба, перечниці, сільнички, графин для води, графин для фруктового соку, графин для горілки, чарки для горілки, чарки для вина, фужери, келихи для шампанського, ножі, виделки столові та десертні.

Рецепты салатов на любой вкус - салат белочка рецепт. Готовим со вкусом.

Рулька юлия высоцкаяЮлия Тимошенко - персональный сайт

Кулинарные рецепты от Tramontina: кофейный кекс рецепт. Постные шоколадно-вишневые кексы.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter