Золоте курча
- Курка 1700 г
- Сир плавлений 200 г
- Лимон 1 шт.
- Апельсин 0.5 шт.
- Картопля 5 шт.
- Яблуко 2 шт.
- Груша 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 0.5 шт.
- Куркума 1 ч.л.
- Сіль
- Перець
- Масло вершкове 60 г
- Зелень
- Вино біле (світлий виноградний сік) 0.5 скл.
- Вода 0.5 скл.
- Часник 6 зуб.
Часник (3 зубчики) почистити і подрібнити за допомогою блендера разом із сиром і вершковим маслом (50 г, кімнатної температури) в однорідну пастоподібну масу. Додати сік одного лимона і терту на дрібній тертці цедру одного лимона, все гарно перемішати.
На сковорідці у невеликій кількості олії обсмажити подрібнену цибулю до приємної легкої золотистості.
Додати порізану невеликими шматочками грушу і, помішуючи, готувати, доки груша не стане м'якою і придбає деяку прозорість.
Моркву помити, очистити і натерти на крупній тертці, додати до груші і цибулі, смажити ще хвилинку.
Посолити і поперчити.
Курочці під шкіру (з боку шиї) викласти сирно-лимонну начинку, зашити нитками шию.
Апельсин нарізати гострим ножем на часточки і заповнити ними внутрішню частину курочки, потім пов'язати лапки злегка нитками, щоб у процесі приготування вони не розходилися і курочка зберегла гарну форму. Але не занадто щільно, щоб пташка добре пропеклася.
Картоплю очистити і крупно нарізати, яблука очистити від серцевини і нарізати скибочками.
Викласти курочку у центр форми для випікання, навколо розкласти картоплю і яблука.
Усе зверху трохи посолити і поперчити.
Курочку змастити куркумою і вершковим маслом.
На яблучка рівномірно викласти золотисту засмажку і кілька гілочок зелені.
3 зубчики часнику роздавити плоскою частиною ножа, крупно порізати й покласти у декількох місцях на засмажку.
Вилити у форму вино (сік) і воду.
Курочку покласти у рукав для запікання (можна і без нього) і відправити готуватися в розігріту до 200°С духовку на 1 годину 10-20 хвилин (до готовності).
Із готової курочки зняти нитки.
Викласти курочку на велику тарілку, навколо розмістити яблучка, апельсин, картоплю. Можна додати помідор і зелень для більшої краси.
www.recepti.biz.uaКак приготовить вкусный летний салат? Рецепты, фото, инструкции на сайте
Соус из хрена со сметанойПроизводство соусов
recepti.biz.uaКулинарные рецепты. Иллюстрированные рецепты салатов, закусок и выпечки
Рецепты для пекарни - рецепт салата с фетой. Как приготовить летний салат.
Рецепт салата с морепродуктовРецепты Приготовления В Мультиварке. Авторские рецепты
Медовик рецепт видеокулинарияРецепты итальянских блюд с фотографиями, мастер-классы. Рецепты и советы
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter