Запіканка рисова "Сирна креветка"
- Креветки 300 г
- Рис 1 скл.
- Помідор 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Вино біле сухе 50 мл
- Паприка (мелена) 0.5 ч.л.
- Олія оливкова
- Сіль
- Сир
- Орегано 1 ч.л.
- Зелень (базилік, кріп, м´ята, петрушка) 1 пуч.
Рис ретельно промити і відварити до стану трохи сирувато.
Креветки залити окропом, дати постояти під кришкою до охолодження. Почистити.
Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на оливковій олії. Часник подрібнити і додати на сковороду до цибулі. Туди ж додати паприку. Секунд 30 обсмажувати.
Вилити на сковороду потрібну кількість білого вина і додати помідори, порізані невеликими кубиками, орегано. Все тушкувати 4-5 хвилин. Соус повинен загуснути.
Сковороду зняти з вогню.
Додати відварений рис, очищені креветки, нарізану зелень. Все перемішати.
Викласти масу у форму для запікання. Зверху посипати сиром. Поставити у заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку.
Випікати запіканку хвилин 10-15.
Рецепт Украинского борща с пампушками. Зеленый борщ Украинский рецепт.
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter