Запіканка рисова "Сирна креветка"

ДРУГІ СТРАВИ
629 Запіканка рисова "Сирна креветка"
Фото - Запіканка рисова
інгредієнти:
  • Креветки 300 г
  • Рис 1 скл.
  • Помідор 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Вино біле сухе 50 мл
  • Паприка (мелена) 0.5 ч.л.
  • Олія оливкова
  • Сіль
  • Сир
  • Орегано 1 ч.л.
  • Зелень (базилік, кріп, м´ята, петрушка) 1 пуч.

Запіканка рисова Рис ретельно промити і відварити до стану трохи сирувато.

Запіканка рисова Креветки залити окропом, дати постояти під кришкою до охолодження. Почистити.

фото Запіканка рисова Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на оливковій олії. Часник подрібнити і додати на сковороду до цибулі. Туди ж додати паприку. Секунд 30 обсмажувати.

Запіканка рисова Вилити на сковороду потрібну кількість білого вина і додати помідори, порізані невеликими кубиками, орегано. Все тушкувати 4-5 хвилин. Соус повинен загуснути.

Запіканка рисова Сковороду зняти з вогню.

Запіканка рисова Додати відварений рис, очищені креветки, нарізану зелень. Все перемішати.

Запіканка рисова Викласти масу у форму для запікання. Зверху посипати сиром. Поставити у заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку.

Запіканка рисова Випікати запіканку хвилин 10-15. 

 

Рецепт Украинского борща с пампушками. Зеленый борщ Украинский рецепт.