Запечені овочі під пікантним соусом
- Фарш (яловичина + свинина) - 400-500 г
- Цибуля ріпчаста (по можливості червона, 1 шт. Для фаршу, 1 шт. Для соусу) - 2 шт
- Часник (3 зуб. У фарш, 2-4 шт. Для соусу) - 5-7 зуб.
- Гірчиця - 1 ч. л.
- Соєвий соус - 1 ст. л.
- Картопля (середня, сира) - 1 шт
- Свіжа зелень (кріп, петрушка)
- Прованські трави (будь-які, які є) - 0,5-1 ч. л.
- Суміш перців мелених
- Паприка мелена
- Сіль
- Кабачок (невеликий) - 1 шт
- Баклажан (невеликий) - 2 шт
- Помідор - 1 шт
- Перець солодкий - 2 шт
- Слива (чорна, велика) - 5-6 шт
- Паста томатна - 1 ч. л.
- Сметана - 4-5 ст. л.
- Олія оливкова - 2 ст. л.
- Імбир мелений - 1/4-1/3 ч. л.
- Цукор (якщо сливи кислуваті) - 1 ч. л.
- Вода (більше або менше, залежно від консистенції соусу) - 100-150 мл
у фарш додаємо 1 дрібно порізану цибулину (бажано синю), 1 ч. л. гірчиці, соєвий соус, 3 видавлених зубчики часнику, трохи рубаної зелені петрушки, прованські трави (або які є), паприку, суміш перців, сіль і натерту на дрібній тертці сиру картоплину.
Все добре перемішуємо й даємо фаршу постояти 30-40 хвилин.
Баклажани миємо й ріжемо кільцями. Зверху присипаємо їх сіллю, перемішуємо руками і залишаємо на 10-15 хвилин, якраз поки підготуємо все інше.
Взагалі така процедура актуальна для великих баклажан, маленькі, як правило, не гірчать. Я завжди беру маленькі. У слив видалити кісточку і очистити шкірку, у стиглих слив вона знімається легко, але можна й залишити, якщо вона вас не буде потім бентежити в готовій страві))).
Другу цибулину, перці і решту часнику очистити. .
У кухонних комбайн складаємо помідор, перці, сливи, цибулю, часник, зелень кропу і петрушки, все це перемелюємо. .
Додаємо в перемелені овочі томатну пасту, мелений імбир, цукор (при необхідності), сметану, сіль, суміш перців, оливкову олію, воду, перемішуємо. .
Кабачок очистити від шкірки і теж порізати кільцями.
Посипані баклажани сіллю промити під холодною водою.
Баклажани й кабачки розкласти і розподілити на них рівномірно весь фарш.
Беремо відповідну форму для запікання в духовці. У мене квадратна форма 24 см, вийшло рівно під неї, як ніби спеціально підбирала))).
Викладаємо рядками кругляшки з фаршем баклажан і кабачків по черзі.
Заливаємо все це нашим соусом і ставимо в розігріту духовку на 30-40 хвилин при 180 С, до готовності овочів.
Через 30 хвилин перевірити готовність. .
Для мене це повноцінна і ситна вечеря. Смачного!.
ЗдесьСборник рецептов салатов, супов, бутербродов, закусок, вторых блюд и др
http://recepti.biz.uaМясных, фруктовых и экзотических салатов. Кулинарные рецепты
Картошка В Мультиварке Рецепты - французские салаты рецепты с фото. Рецепты салатов на любой вкус.
http://recepti.biz.uaСборник рецептов салатов, супов, бутербродов, закусок, вторых блюд и др
Холодные закуски из лаваша с фотохолодные закуски из лаваша
Печенье из творога розочки с белковым кремомДетский интернет магазин / Печенье. Купите сейчас
Позначення:
Категорії:
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter